keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Oppilaskunnan ohjaava opettaja vaihtui

Teksti: Janita Tuhkanen, Riikka Eitakari, Lotta Rönkkö ja Marika Tuovinen 9C
Kuva: Virva Eskelinen

Uudet tuulet puhaltavat uskonnon luokassa

Anna luovutti luokkansa vastuun Otolle.

Uskonnon opettajamme Anna Ikonen jäi äitiyslomalle 20. tammikuuta. Kävimme haastattelemassa Annaa ja hänen sijaistaan Otto Tuomelaa. Kysyimme heiltä muutamia ajankohtaisia kysymyksiä. 

Annan haastattelu:

Millaista on lähteä äityslomalle?
  ”Lähtökohtaisesti mukavaa ja olen odottanut asiaa. Pikkuhiljaa olen suuntautunut syksyn mittaan sitä kohti, että tässä jään sitten pois.”

Miten uskot sijaisesi pärjäävän töissä?
 ” Totta kai hyvin. Aina meillä on ollut loistavat opettajat ja niin on varmasti jatkossakin. Saatte nuoren ja innokkaan uuden opettajan ja vieläpä miesopettajan, joita meillä on talossa vähän vähemmän. Tässä tulee vielä sukupuolista tasa-arvoakin.”

Miten uskot oppilaiden suhtautuvan uuteen opettajaan?                  
” Varmaan te aina suhtaudutte mielenkiinnolla, kyseenalaistaen. Haluatte tietää kaiken oleellisen, innokkaina. Luulisin, että kaikki opettajat saavat sellaisen tietynlaisen mielenkiinnon oppilailta, kun he tulevat taloon .”

Mitä terveisiä haluaisit lähettää oppilaille ja koulun henkilökunnalle?
” Pitäisikö mainostaa koulun kioskia? Käykää kioskissa ostoksilla, tukekaa oppilaskuntaa!  Tehkää ahkerasti töitä ja sitten muistakaa viettää myös vapaa-aikaa. Koulu ja muu elämä tasapainoon.”

Oton haastattelu:

Kerro jotain itsestäsi?
" Tämä on sellainen kysymys, jota olen kaikilta luokilta tähän mennessä kysynyt ja todennut, että se on äärettömän vaikea kysymys. Se mitä minä olen kaikille kertonut, kaikessa yksinkertaisuudessaan, on se, että tykkään videopeleistä. Se mitä minä sillä tarkoitan, on se, että en halua erottautua mitenkään. En ole sellainen, joka haluaisi mainostaa itsestään mitään korkeakulttuurisia piirteitä. Minä oon ihan tavallinen sälli. Ihan kiva oon, jos pitäisi joku adjektiivi itsestä sanoa. Oon sellanen 8+."

Millaista on aloittaa tämä työ?
" Jännittävää. Älyttömän jännää on ollut. Tässä nyt pari päivää oon ollut ja hyvältä on vaikuttanut. Oppilaat on kivoja ja opettajat vielä kivempia. Tämä on hyvin uusi kokemus minulle, sillä en oo aiemmin ollut yläkoulun opettajana, vaan oon ollut lukion opettajana. Enkä ole aiemmin ollut uskonnonopettajana pelkästään. Kiva myös, kun en ole Kuopiossa kauhean kauan asunut, tutustua kuopiolaiseen koulumailmaan. Ja tietysti pääsen tutustumaan yläkouluikäisten ajatusmaailmaan ihan yhtälailla."

Mitä kaikkea toimenkuvaasi kuuluu?
" Sen kun tietäisin. Olen tosiaan ollut niin vähän aikaa täällä, että aika sekavaa vielä, mitä kaikkea minun pitäisi olla tekemässä. Minä vastaan yläkoulun uskonnon opetuksesta, opetan myös elämänkatsomustietoa, YKK:ta, olen oppilaskunnan ohjaava opettaja, seurakunnan yhdysopettaja, olen myös 9B:n luokanohjaaja ja kioskivastaava."

Mitä terveisiä haluaisit lähettää opiilaille ja koulun henkilökunnalle?
" Kaikille yhteisesti: olkaa kiltisti. Olkaa toisillenne kivoja, olkaa opettajat oppilaille kivoja, olkaa oppilaat opettajille kivoja ja tietysti ihan kaikille. Sillä ei mittään menetä, jos on kaikille kiva ja kohtelias."