keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Musiikkiluokat Musiikkikeskuksella

Teksti ja kuvat: Fanni Eskelinen 7e, Aino Haajanen 7e ja Jatta Parkkinen 7e

Musiikissa ja tanssissa on voimaa

Minna Canthin yläkoulun musiikkiluokkalaiset opettajineen pääsivät seuraamaan Musiikissa ja tanssissa on voimaa -konserttia torstaina 26.2. Kuopion Musiikkikeskusessa. Konsertti oli osa avoimien ovien päivää, jota vietetään Kuopion Musiikkikeskuksen 30-vuotisjuhlan kunniaksi.

Esitykset toteuttivat Kuopion Yhteiskoulun Musiikkilukio, Kuopion konservatorio, Savonia AMK:n musiikin ja tanssin koulutusohjelma ja Taideyliopisto Sibelius-Akatemian Kuopion yksikkö yhteistyössä.Konsertissa esiintyi edellä mainittujen oppilaitosten lahjakkaita nuoria.

Konsertin avasi Ateena-niminen a capella -lauluyhtye, jossa kuusi nuorta miestä lauloi neliäänisesti ragtime-tyyppistä vanhaa amerikkalaista musiikkia. Esitys oli rytmikäs ja kepeän jazz-henkinen.

Hyökyaallon lailla täysin toisenlaiseen tunnelmaan vei Nuori Kuopio -jousikvartetti, joka soitti taidokkaasti jousikvarteton Op.10 ranskalaiselta impressionismin ajan säveltäjältä Claude Debussyltä. Vaativan teoksen tulkinta onnistui nuorilta soittajilta upeasti ja soittajien vahva läsnäolo teki esityksestä unohtumattoman.

Seuraavaksi kuulimme Bachin huilusonaatin cembalon säestyksellä.

Konsertin hauskimmasta osuudesta vastasi AMK:n tanssinopettajaopiskelijat, jotka uskaltautuivat steppaamaan ensi kertaa yleisön edessä.


Tanssinumeron jälkeen meille esiintyi trio, jossa klarinetti, saksofoni ja piano soittivat Janne Itkosen Fuente de la Passion.

Lopuksi esiintyivät Musiikkilukion opiskelijat. Tanssipuolen opiskelijat esittivät itse tekemänsä koreografian ”Yksi yli laidan”, minkä jälkeen oli lauluyhtye 4Beat:in esityksen aika. Tytöt lauloivat Mia Makaroffin kappaleen Kite Queen. Konsertin päätti Musiikkilukion Kamarikuoro kappaleillaan Mercy ja Ave Maris Stella Piae Cantiones. Kamarikuoroa johti Mari-Anni Hilander.

Ice Marathon 2015

Teksti ja kuvat: Aida Juola 7a

Seiskat valloittivat vetisen jään


Torstaina 19.helmikuuta 2015 oli Kuopion satamassa Kuopion kouluille järjestetty Ice Marathon - tapahtuma. Tapahtumaan saapui satoja oppilaita.

Haastattelin paikan päällä muutamia minarilaisia: opettaja Susanna Kaatajaa, opettaja Otto Tuomelaa, Henni Snellmania ja Roosa Vänniä 7d:ltä, Tom Räsästä 7b:ltä sekä Oskari Inkistä 7a:lta.

Englannin ja ruotsin opettaja Susanna Kaataja ei pidä luistelusta, koska ei ole siinä kovin hyvä. Susannan mielestä Ice Marathonilla on kuitenkin mukavaa. Hän lähettää terveisiä kaikille reippaille luistelijoille.

Uskonnon ja elämänkatsomustiedon opettaja Otto Tuomela on luistellut viimeksi noin 15 vuotta sitten, mutta pitää luistelusta. Hän piti tunnelmaa hyvänä ja urheilullisena. Otto lähettää terveisiä kaikille minarilaisille.Henni Snellman tykkää enemmän luistelusta kuin hiihdosta ja päätti siksi lähteä Ice Marathonille. Hänen mielestään tunnelma tapahtumassa oli hyvä.

Roosa Vänni valitsi talviurheilupäivän lajikseen luistelun, sillä hänellä ei omista suksia. Hän ei juuri välitä luistelusta, mutta lähti silti. Roosasta tunnelma Ice Marathonilla oli ihan hyvä. Hän haluaa lähettää terveisiä luokkakaverilleen Ellalle.

Tom Räsänen ei pidä hiihdosta, joten hän halusi luistella. Tom tykkää luistelusta ja hänestä oli kivaa olla Ice Marathonilla. Tom lähettää terveisiä Leevi Korhoselle ja Rene Ruotsalaiselle.

Oskari Inkinen lähti Kallaveden jäälle, koska oli pakko. Hänestä siellä oli kivaa, vaikka hän ei tykkääkään luistelusta. Oskari lähettää terveisiä luokkakaverilleen Joona Koskelalle.