maanantai 14. joulukuuta 2009

Oppilaskunnan matka Helsinkiin

Teksti: Peppi Pasanen 9e

Pääkaupunkia ihmettelemässä

Lähdimme torstaina bussilla Helsinkiä kohti. Matka kesti kauan, ja ihmiset olivat hyvin väsyneitä. Matka sujui mukavasti, kun katsoimme pari leffaa ja pysähdyimme pari kertaa.


Perillä Helsingissä menimme ensin Picasso-näyttelyyn Ateneumiin. Kiertelimme näyttelyssä reilun tunnin verran ja kävimme mm. Picasson olohuoneessa. Se olikin ainoa paikka, jossa sai valokuvata. Maalaukset olivat hienoja, ja osa oli todella kuuluisiakin - sellaisia, joita tällainen maallikkokin saattoi tunnistaa.

Ateneumissa näki myös muiden taiteilijoiden teoksia. Mieleen jäivät mm. Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli sekä Poika ja korppi. Näyttelyn jälkeen saimme tehdä mitä halusimme, joten kaikki katosivat omille teilleen.


Kello kuuden aikaan olimmekin jo melkein kaikki bussissa ja jatkoimme matkaa kohti Kuopiota. Matka sujui leppoisasti, kun katsoimme Vannomatta Paris - ja King Kong -elokuvat. Olimme perillä koulun pihassa vähän ennen kahtatoista. Siitä me kaikki lähdimmekin omille teillemme.

Matka oli varmasti kaikkien mielestä mukava vaikkakin univelkaa saattoi kerääntyä rutkasti seuraavaa koulupäivää varten.