torstai 18. maaliskuuta 2010

Tervetuloa lukemaan uutta Huvitusta!

Minarissa kevään tulon alkaa aistia helmikuussa, jolloin joukko saksalaisia vaihto-oppilaita saapuu keskellemme kuin lintuparvi piristämään ja tuomaan vaihtelua tavalliseen elämänmenoon. Jo noin kymmenen vuoden ajan näiden eteläisten ystäviemme avulla Minarissa on opiskeltu englantia ja saksaa, opittu saksalaista kulttuuria, uskallettu majoittaa ja asua vieraskielisen kanssa, ystävystytty ja - ennen kaikkea - kasvettu ihmisinä pykälän verran eurooppalaisemmiksi.

Tässä verkkolehdessä on juttuja oppilasvaihdosta, mutta niiden lisäksi uutisia, haastatteluja ja arvosteluja myös muustakin koulussamme tapahtuneesta.

Minna Canthin koulu täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlintaa käynnistellään pe 30.4. järjestettävällä yläkoulun Talent-kilpailulla. Tukioppilaiden järjestämä tapahtuma on avoin kaikille yläkoulun oppilaille ja opettajille. Seuraava viikko eli viikko 18 on sitten varsinainen juhlaviikko. Silloin koululla tapahtuu paljon: tänne mm. saapuu vierailijoita, koulun aulassa pidetään konsertteja ja ilmaisuesityksiä sekä juhlavuoden novellikirjoituskilpailun parhaat palkitaan. Pääjuhla pidetään perjantai-iltana 7.5. Rauhalahden hotellilla. Seuraava Huvitus keskittyykin juhliin, ja toimituskunta miettii jo kuumeisesti, millaisia juttuja tapahtumista saadaan aikaiseksi.

Ennen juhlaviikkoa juhlitaan kuitenkin Minna Canthin ja tasa-arvon päivää. Tämän kirjoituksen lopussa oleva dramatisoitu lukunäyte juhlistakoon päivää. Videossa 9b-luokan oppilaat Mari Haikonen, Lotta Hintikka sekä Hessu Kosonen lukevat katkelman Minna Canthin näytelmästä Työmiehen vaimo.

Toimituskunnan puolesta toivotan Sinulle oikein mukavia lukuhetkiä Huvituksen parissa!

päätoimittaja
Virva Eskelinen
äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori