torstai 28. toukokuuta 2015

Menestystä NouHätä!-kilpailussa

Teksti ja kuva: Virva Eskelinen
Video: Juha Hänninen

Heta, Hermanni ja Paavo hienosti neljänsiksi

Minarin 8b-luokan oppilaat Heta Hara, Hermanni Hakumäki ja Paavo Vauhkonen tulivat neljänsiksi valtakunnallisessa Nou Hätä!-kilpailussa. Finaali kisattiin Kuopion Pelastusopistolla 7. toukokuuta 2015.

Luokanohjaaja Juha Hänninen iloitsi Paavon, Hermannin ja Hetan menestyksestä. 

Pelastustaitojen Suomen mestaruutta tavoitteli finaalissa 22 joukkuetta, yksi jokaiselta pelastustoimen alueelta. Voiton vei Orimattilan yhteiskoulu (124 pisteellä), toiseksi tuli Hämeenlinnan lyseon koulu (123 pisteellä) ja kolmanneksi Huutjärven koulu Pyhtäältä (122 pisteellä). Minarin joukkue sai 121,88 pistettä eli hävisi pronssin vain 0,12 pisteellä.

Minarille menestyminen Nou Hätä!-loppukilpailussa ei ole uutta. Viime vuonna koulumme joukkue oli myös neljäs, ja vuonna 2012 Minari voitti Suomen mestaruuden. Laadukkaasta pelastustaitojen opettamisesta ja joukkueiden sparraamisesta kuuluu kunnia liikunnan ja terveystiedon opettajille Katja ja Juha Hänniselle.

NouHätä!-pelastustaitokampanjaan osallistui tänä vuonna kaikkiaan noin 30 000 kasiluokkalaista ympäri Suomen. He muodostivat kouluillaan opetuksen jälkeen kolmen hengen joukkueet, ja alkukarsintojen parhaimmat kutsuttiin aluekisoihin. Aluekilpailuista pääsi 22 voittajajoukkuetta valtakunnalliseen finaaliin.

Finaalikilpailuun kuului teoriakoe ja viisi tehtävärastia. Seuraavassa videossa näemme, kuinka Heta, Hermanni ja Paavo ratkaisevat kolaripaikkatehtävän. Joukkue sai tehtävästä lähes täydet pisteet.Linkit: