torstai 28. toukokuuta 2015

Suoretki 2015

Teksti ja kuvat: Sanni Kerman 7e, Koponen Ilona 7e ja Koponen Maiju 7e
Videot: Vesa Vainikainen

Suoekosysteemin salat paljastuivat

Suo oli kosteahko ...
Sää suosi seiskaluokkalaisia perjantain suoretkellä 22.5.2015. Paikalle saavuttiin pyörillä ja bussilla. Oppilaat tekivät tehtäviä koululta saatuihin tehtävämonisteisiin liittyen suohon ja sen kasvustoon. Oli esim. lajintunnistusta ja erilaisia suohon liittyviä kysymyksiä. 

"Suoretki oli mukavaa vaihtelua tavalliseen koulupäivään", totesivat seiskaluokkalaiset tytöt kuin yhdestä suusta. Päivä oli lämmin ja juomat tulivat tarpeeseen.Haastattelimme Aapeli Mattilaa, Päivyt Toivasta, Elina Piippoa sekä Nuutti Autiota:

"Millä mielin lähdit suolle?" kysyimme Aapelilta. "Kohtalaisin mielin, suuria odotuksia ei ollut", hän kertoi. "Millaista on ollut täällä suoretkellä?" tenttasimme vielä. "Aika märkää", Aapeli totesi. "Juomapullo olisi tullut tarpeeseen."
Elina ja Päivyt lähtivät suoretkelle positiivisella seikkailijamielellä. Tyttöjen mielestä retki oli antoisa ja raitis ilma teki hyvää. "Reissusta jäi mukava mieli. Opimme tunnistamaan suokasvilajeja", he kertoivat.
Päivyt ja Elina tykkäsivät päivästä.
Nuutin mielestä suolla oli kivaa sen hajusta huolimatta. Hän ei ollut käynyt suolla aiemmin ja odotukset olivat korkealla. "Reissu oli onnistunut", hän tuumi.Suomies.