torstai 28. toukokuuta 2015

Minttumaria voitti nuorten Runopuulaakin

Teksti ja kuvat: Virva Eskelinen

Minttumaria voittoon Runopuulaakissa

8a-luokan Minttumaria Villanen voitti ensimmäisen Pohjois-Savossa järjestetyn koululaisten lavarunouskilpailun eli Runopuulaakin. Runofinaali pidettiin 22.toukokuuta kahvila Salacavalassa, ja siihen osallistui 12 oppilasta eri kouluista.

Minarilaisia kilpailijoita oli mukana peräti kahdeksan: Minttumarian lisäksi Aida Juola (7a), Emmi Kultala (8a), Heidi Seppänen (8a), Samuli Pajunen (9a), Ella Jauhiainen (9a), Jasmin Räsänen (9a) sekä Venla Makkonen (9f).

Nuoret runoilijat valloittivat Salacavalan.
Lavarunouskilpailussa oppilaat esittivät omia runojaan kahvilayleisön edessä ja heitä tuomaroi viisi tuomaria. Tuomarit olivat kahvilan asiakkaita. Jokaisella osallistujalla oli kolme minuuttia aikaa lausua tekstinsä. Ensimmäiseltä runokierrokselta pääsi jatkoon eli toiselle kierrokselle kuusi oppilasta ja kolmannelle kierrokselle selvitti tiensä enää kaksi.

Minttumaria päihitti "kaksintaistelussa" Kuopion Klassillisen lukion oppilaan Topias Tammen, joka on viimevuotisia minarilaisia.

Minttumaria Villanen kysyi runossaan, kuka keksi maanantait,
ja Topias Tammen teksti ylisti kaunokaista moottoripyörää.
Koululaisten runopuulaaki oli tarkoitettu yläkouluille ja lukioille. Sitä oli juontamassa viihteen monitoimiammattilainen Olavi Rytkönen, ja päätuomarina ja ääntenlaskijana hääri kirjailija Jouni Tossavainen.

Olavi Rytkönen ja Jouni Tossavainen jakoivat kisan lopuksi
kaikille lahjakortit ja kirjapalkinnot.
Tapahtumasta on tarkoitus kehittää vuosittainen pohjoissavolaisia kouluja yhdistävä ja runojen tekemiseen rohkaiseva leikkimielinen kilpailu.

Linkit:
Runokukot Vestäjät