torstai 17. joulukuuta 2009

Teatteripolkua kaseille!

Teksti: Virva Eskelinen

Teatteripolku käyntiin Kuopiossa


Aktiivinen lapsuus ja nuoruus Kuopiossa -ohjelmakokonaisuuteen kuuluva Kulttuuripolku käynnisti tänä syksynä 8. luokan osionsa: Teatteripolun. Sen tarkoituksena on, että kaikki kuopiolaiset 8.-luokkalaiset käyvät teatterissa, tutustuvat teatteri-ilmaisuun ja tekevät katsomastaan näytelmästä draama- ja kirjoitustehtäviä äidinkielen ja kirjallisuuden tunneilla.

Tänä lukuvuonna Teatteripolku tarjosi nuorille Kuopion kaupunginteatterissa esitettävän Rakkaat Rissaset -näytelmän. Tulevina vuosina näytelmä vaihtuu, mutta Teatteripolun olisi tarkoitus jäädä pysyvästi kaupungin koulutoimen opetussuunnitelmiin.

Minarin 8 a, 8 b, 8e ja 8 f kävivät katsomassa musiikkinäytelmän Rakkat Rissaset 25.11.2009. 8c ja 8d näkivät sairaustapauksen johdosta perutun esityksen sijaan farssin Vaimoni Maurice 19.11.2009.Minarilaiset käsittelivät teatterikäyntiä äidinkielen ja kirjallisuuden tunneilla pienten draamatehtävien avulla. Oppilaat valmistivat still kuva -esityksiä näytelmän henkilöistä (kuvassa 8c:n oppilaita vihaisena Cathrinena) tai dramatisoivat näytelmän eri kohtauksia. Oppilaat myös kirjoittivat näytelmäarvosteluja.