torstai 17. joulukuuta 2009

8.-luokkalaisten arvosteluja näytelmästä Vaimoni Maurice

Vaimoni Maurice - ronskia huumoria ja yllättäviä tilanteita
Teksti: Taru Takkinen 8d

Vaimoni Maurice on Olli-Matti Oinosen ohjaama farssi, joka sai ensi-iltansa Kuopion kaupunginteatterissa 11.11.2009. Näytelmä kertoo Georges-nimisestä miehestä, joka pettää vaimoaan nuoren tytön, Cathrinen, kanssa. Cathrine on kyllästynyt siihen, että Georges ei uskalla kertoa vaimolleen totuutta. Niinpä Cathrine tulee Georgesin luokse aikomuksenaan kertoa totuus. Siitä lähtee liikkeelle aikamoinen tapahtumien ketju, johon liittyy viaton veljesavun lähettiläs, sekä muita viattomia raukkoja. Näytelmässä menevät sukupuolet sekaisin, kun miehet pukeutuvat naisiksi, ja sattuu muita, aika yllättäviäkin, käänteitä.

Vaimoni Maurice on mielestäni erittäin onnistuneesti toteutettu farssi, joka saa katsojat hytkymään naurusta. Näyttelijät sulautuvat uskottavasti rooleihinsa ja saavat vitsit toimimaan. Minusta veljesavun lähettilästä esittävä Ilkka Pentti onnistui hienosti näyttelemään miestä, joka esittää naista. Ohjaus toimi hyvin ja lavaa käytettiin monipuolisesti hyödyksi. Puvustuksessa, äänitehosteissa ja valaistuksessa ei ollut sinänsä mitään vikaa, mutta kaikista ratkaisuista en pitänyt. Cathrinen puku oli ehkä turhankin räikeä, eikä sopinut kokonaisuuteen. Äänitehosteet olivat paikoitellen liian epäaitoja. Yhdessä kohdassa Cathrine tuli lavan taakse häilymään, eikä se mielestäni toiminut.

Näytelmä oli hauska, tyypillinen koheltava farssi, jonka näyttelijät ja ohjaaja saivat hienosti kasaan. Aika ronskejakin kohtauksia oli, joita nuoremmat eivät välttämättä ymmärrä. Vaikka näytelmä olikin komedia, se sai katsojan ajattelemaan seksuaalisia vähemmistöjä ja niihin suhtautumista. Kaiken kaikkiaan näytelmä oli ehkä hauskin näytelmä, minkä olen koskaan nähnyt!


Vaimoni Maurice - paras näytelmä, minkä olen nähnyt
Teksti: Anttu Rahkonen 8d

Kuopion kaupunginteatteri 25.11.2009
Käsikirjoitus: Raffy Shartin
Ohjaus: Olli-Matti Oinonen

Juoni on seuraavanlainen: Georges pettää vaimoansa Catherinen kanssa, ja Catherine haluaa paljastaa sen. Maurice tulee tarjoamaan veljesapua Georgesille ja Georges saa idean pukea Maurice hänen vaimoksensa. Siitä kommellukset alkavat!

Minusta Vaimoni Maurice oli hyvä näytelmä. Yksi kohta siinä vähän epäonnistui: kun Georges löi Catherinea koristebanaanilla, niin ei kuulunut mitään, mutta muuten oli onnistunut näytelmä.
Näytelmä oli lajityypiltään farssi ja sen kyllä huomasi. Mielestäni se oli hyvin onnistunut ja hauska farssi. Sitä oli ilo katsoa.


Todellista parisuhdesekoilua
Teksti: Joona Töyräs 8C

19.11. 2009 torstaina kävimme koulun kanssa Kuopion kaupunginteatterissa katsomassa näytelmän Vaimoni Maurice. Näytelmän ohjaaja on Olli-Matti Oinonen ja käsikirjoittaja Raffy Shart.

Näytelmän päähenkilö Georges Audeley (Pekka Kekäklinen) on pettänyt vaimoaan (Sari Happonen) jo kaksi vuotta. Nyt hänen rakastajattarensa Cathrine (Lina Patrikainen) aikoo paljastaa tämän Georgesin vaimolle. Rakastajatar on tulossa, vaimo poissa ja Georgesilla on on Maurice Poupoulin (Pentti Ilkka) veljesavusta vaivanaan.

Ensin tilanne näyttää toivottomalta, mutta sitten Georges keksii, että Maurice voisi pukeutua hänen vaimokseen ja Cathrine voisi kertoa hänelle. Cathrine tulee ja soittaa miehelleen Rogerille, että tämä tulisi hakkaamaan Georgesin. Georges vie Cathrinien väkisin toiseen huoneeseen. Poupoulin jää alakertaan ja ovikelloa soitetaan. Sieltä tulevat herra ja rouva Bervaquot, joita muut kutsuvat Persvaoiksi. He ovat tulleet katsomaan taloa. Ovella on taas joku. Tällä kertaa se on Roger, joka luukee herra Bervaquot’ta Georgesiksi ja alkaa hakata tätä.

Olen käynyt teatterissa vain koulun kanssa ja tämä oli paras niistä. Muutenkin pidän komedioista, joka oli tässä tapauksessa farssi.

Näyttelijätyö oli hyvää ja näyttelijöillä piti pokka. Lavastus oli koko ajan sama ja puvustus vaihteli. Miehillä oli naisten vaatteitakin.

Huumori oli yläasteikäisten ymmärrettävissä.


Hulvaton vaimoni Maurice
Teksti: Suvi Iivarinen 8c

Viime viikolla kävin katsomassa ohjaaja Olli-Matti Oinosen näytelmän Vaimoni Maurice. Näytelmä esitettiin Kuopion kaupunginteatterilla. Näytelmän on käsikirjoittanut Raffy Shart.

Näytelmässä päähenkilöitä olivat Georges Audeley (Pekka Kekäläinen), Maurice Poupoulin (Pentti Ilkka), Cathrine (Lina Patrikainen) ja Roger (Mikko Paananen). Näyttelijät esittivät roolinsa hyvin ja eläytyivät roolinsa esittämiseen.

Georgesin vaimo epäilee, että Georgesilla on toinen nainen. Vaimo lähtee kaupungille ja muistuttaa Georgesia, että puolen päivän aikaan tulisivat herra ja rouva Bervaquot katsomaan taloa. Heti vaimon lähdettyä ovella on Poupoulin, joka tulee hakemaan Georgesin vaimon lupaamia vaatteita hyväntekeväisyyteen. Kun Georges on päästänyt Poupoulin sisään, ovikello soi ja ovella seisoo Cathrin, Georgen salarakas. George pakottaa Poupoulin tekeytymään vaimokseen Mauriceksi ja siitä alkaakin vauhdikas ja hauska näytelmä, jota katsellessa ei voi olla nauramatta.

Näytelmän lavastus oli hieno ja toteutettu pieniä yksityiskohtia myöten. Lavastus vastaa hyvin tapahtumia. Näyttelijöiden puvustus oli myös hyvä ja vastasi tapahtumia.

Näytelmä Vaimoni Maurice oli ehdottomasti paras näytelmä, jonka olen nähnyt. Naurulta ei voinut välttyä. Antaisin näytelmälle neljä tähteä.