keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Maaseutu kutsui kaseja

Teksti: Anni Hiltunen ja Sara Lahti 8f
Kuvat: Sara Lahti ja Anni Hiltunen 8f

Kasiluokkalaiset maaseuturetkellä Muuruvedellä

Kasiluokkalaiset vauhdissa!
Minna Canthin koulun kahdeksasluokkalaiset kävivät to 4.9. tutustumassa Muuruveden maaseutualan opistoon. Aamulla oppilaat saapuivat kolmella linja-autolla oppilaitoksen pihaan, jossa heidät jaettiin pienryhmiin. Ryhmät lähtivät kiertämään eri toimintapaikkoja. Päivän aikana tutuksi tulivat niin puutarha-ala kuin metsurin työ. Oppilaat näkivät, millaista elämä navetassa on ja saivat myös tutustua frisbeegolfiin, pieneläimiin sekä ratsastukseen.


Kiireessä nopeimmat kerkesivät hevosen selkään. Kuvassa Toni Keinänen 8c.
Anni "ison" koneen ohjaksissa!
Taidonnäyte metsäkoneen työstä lähietäisyydeltä.
Opistolla oli järjestetty kilpailuja, kuten frisbeenheittokisa, josta palkintona oli mahdollisuus voittaa 50€ lahjakortti Partioaittaan. Osallistua pystyi myös valokuvauskilpailuun. Pääpalkintona oli mukavat 300 euroa. Aiheena oli ottaa omaperäinen maaseutuhenkinen selfie. Opisto olikin oiva paikka kuvan ottamiseen, sillä maisemat olivat upeat!

Muuruveden maaseutuopistossa voi opiskella kolmessa vuodessa esim. puutarhuriksi, eräoppaaksi, metsuriksi, lampuriksi ja monen muun ammatin harjoittajaksi. Opistoon voi hakea heti peruskoulun jälkeen.
Pikkuinen poni yritti maistella ohikulkijoiden vaatteita.
Nimensä mukaisesti: Happy, kuolaava jättiläiskoira.
Italiasta pelastettu löytökoira halusi olla huomion keskipisteenä.
Ihmetystä aiheuttivat tulitikkuaskin kokoiset torakat.
Melkoisen isoja kotiloita!
Monien mielestä päivä oli mukava ja toi vaihtelua normaaliin koulurytmiin. Vierailun aikana oppi paljon uutta, kuten kukkiensidontaa ja kierrätystä. Pienenä pettymyksenä voi mainita vain melomisen puuttumisen sekä ampiaiset toimipisteillä. Joitakin oppilaita taisivat mokomat öttiäiset pistelläkin… Onneksi huvitusta aiheutti pieneläinpisteellä ollut lehmän kokoinen kuolaava jättiläiskoira sekä pulleat sihisijätorakat! 
Kaverikuva ft. Julia Ryynänen ja Anni Hiltunen 8f.
Landekuskit!