keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Kulttuuria ja maaseutua myös pienryhmälle

Teksti: 7-8I:n oppilaat
Kuvat: Ville Airaksinen 8d, Eetu Koistinen

7-8 I:n retkipäiväkirja

Perjantaireissu Kuopion kaupunkiin


Kävimme katsomassa perjantaina 29.8. Kuopion nähtävyyksiä. Kyseessä oli kulttuuri-iltapäivä. Retkemme tarkoituksena oli tutustua Kuopion patsaisiin ja nähtävyyksiin. Olimme sopineet koululta lähtiessämme, että kierrämme 7- ja 8- luokkien kohteita yhteensä 20 kappaletta. Kohde katsottiin käydyksi, kun nappasimme kohteesta kuvan meidän kanssamme. Kulttuurikohteista listallemme kuuluivat mm. Minna Canthin patsas, Valkeisenlampi, kaupunginteatteri (teatterigrilli), Pushkinin patsas, Musiikkikeskus ja Snellmanin patsas. 

Kokonaisuudessaan kierros oli melko raskas, koska jouduimme kävelemään ympäri kaupunkia kaupungin toiselta laidalta toiselle puolelle. Kuitenkin näin jälkeenpäin ajateltuna se oli mukavaa ja hauskaa, etenkin kun kierroksen suoritettuamme pääsimme viikonlopun viettoon.

Maaseutu kutsui Muuruvedelle

Keskiviikkona 4.9. lähdimme koulumme 8.-luokkalaisten kanssa maaseututapahtumaan Muuruvedelle. Luokkamme 7.-luokkalaiset pääsivät näin ollen mukaan 8.-luokkalaisten
tutustumispäivään vähän niin kuin vuotta aikaisemmin, mutta tämä ei meininkiä haitannut.


Kyseessä oli maatilatapahtuma, jossa kierrettiin maatilaan liittyviä pisteitä. Päivän idea oli oppia jotain maataloudesta sekä tutustua opiskelupaikkoihin ja eri työvaiheisiin maatalouden eri osa-alueilla. Toimintapisteinä olivat mm. metsäkonetutustumiset, eläintutustumiset (marsu, koira, torakat, vasikat), navettakäynti, keinosiemennyksen seuraaminen ja ratsastus.Oppilaiden kommentteja kysymykseen, mikä oli parasta päivässä:
- Paras toimipiste oli tietenkin navetta. Päivä oli aika huono, kun ei jaksanut kävellä 24/7.
- No minusta mielenkiintoista oli maatalous ja maanviljely. Maatalous oli minusta hauskaa ja kivan näköistä.
- Minun mielestä tapahtuma oli hauskaa. Metsätyö, kasvit. Kaikki oli yhtä hauskoja.

Erityisen kivaa kaikista oli tavata muiden koulujen nuoria, joita paikalla oli Minna Canthin koulun noin 150 oppilaan lisäksi noin 700 oppilasta.