perjantai 14. marraskuuta 2014

Kitarataituri vierailulla

Teksti ja kuvat: Anni Hiltunen ja Tuukka Vehviläinen 8f

Petteri Sariola piti kitaratunnin

Musiikinopettaja Matti Sariolan veljenpoika Petteri (Petu) Sariola oli vierailemassa koulullamme 30.syyskuuta. Petu esitteli meille soittotaitojaan sekä lauloi pari mukavaa biisiä. - Kasiluokkalaiset olivat konsertin aikana yhtä unisia kuin minäkin, Petu tuumasi.

Petu on lahjakas ja kuuluisa muusikko. Hän kiinnostui soittamisesta 7-vuotiaana. Petu pitää kitaraa sankarillisena soittimena.  Jos Petu ei olisi kitaristi, hän olisi luultavasti basisti taikka rumpali. Petun mielestä klassinen kitara ja sähkökitara ovat hänelle yhtä arvokkaita eikä niitä voi verrata toisiinsa.
Petun idoli on Michael Hedges. 

Petu naurahti ajatukselle, että jos hän ottaisi kisan Matti Sariolan kanssa soolo badlessa, olisi luultavasti selvää, että Matti veisi voiton omilla vitseillään! 

Mutta mitäs mieltä oppilaat olivatkaan Petun pitämästä kitaratunnista? Tässä muutaman oppilaan mielipiteitä:
Olivia Bigovic ja Meri Orasuo 8a-luokalta.
Olivia Bigovic: "Arvostan Petun monipuolisuutta esiintymisessä. Konsertissa ei ollut mitään moitittavaa. Itse en osaa soittaa kitaraa, mutta harrastan pianonsoittoa."

Meri Orasuo: "Tykkäsin Petun hienoista esityksistä ja osaan vähän itsekin soittaa kitaraa. Mutta harrastan itse sellon soittoa."

Myo Kyi: "Parasta oli taitava kitaran soitto. En pitänyt Petun huonoista vitseistä. Osaan soittaa kitaraa, sillä harrastan kitaran soittoa."

Touko Kemppainen: "Kitaran soitto oli hienoa. Kaikki konsertissa oli kivaa. Osaan soittaa kitaraa jonkin verran. Mutta keskityn rumpujen soittamiseen."

Arttu Kainio: "Rumpukompit olivat ihan huippuja! Mutta vitsit olivat huonoja. Kitaraa osaan soittaa vähän. Sen sijaan soitan kontrabassoa. Seiskaluokka on alkanut hyvissä merkeissä. Paras opettaja koulussamme on Marianne Liimatainen."

Nuutti Autio: "Musiikki oli hyvää. Itse soitan bassoa. Seiskaluokkani on alkanut hyvin ja minulla ei ole suosikkiopettajaa."

Iisa Pellikka: "Pidin Petun musiikista, mutta vitsit eivät naurattaneet minua. Soitan pianoa ja käyrätorvea. Koulu on alkanut hyvin.Suosikkiopettajani on Marianne."

Helmi Lappalainen: "Petu tekee hyvää musaa, mutta vitseihin hänen täytyy vielä panostaa. Osaan soittaa kitaraa ja harrastan kitaran ja sähkökitaran soittamista. Minunkin suosikkiope on Marianne!"

Sitten musiikinopettaja Marianne Liimataisen ajatuksia Petusta: 
" Mun mielestä tärkein asia, minkä hän kertoi oppilaille, oli: Mitä ikinä teetkin, ole läsnä. Toinen oli se, että olipa ala mikä tahansa, ei tarvii olla muusikko, mutta muista harjoitteleminen. Miten se sen sano? Ihan hemmetin hyvin! Älkää pelätkö virheitä, niitä tapahtuu kuitenkin. Minä aina ite opetan oppilaille, että jos soittaa tai laulaa väärin, niin ei mitään väliä, jos ne on sun elämän suurimmat virheet. Se saa kaikki pysymään hiljaa. Mun mielestä oli hyvät vitsit, mut mä oonkin jo vanha eukko!"