perjantai 14. marraskuuta 2014

Kulttuuri-iltapäivän keskustakävelyä

Teksti ja videot: oppilaat eri luokka-asteilta  

Minari jalkautui keskustaan

Minarissa viettiin perjantaina 29. syyskuuta kulttuuri-iltapäivää. Kaikki luokka-asteet suuntasivat askeleensa kaupungille erilaisten kulttuuriin liittyvien tehtävien tekoon. Seuraavassa kommentteja ja videoita jokaisen luokka-asteen "touhuista".

Vilma Hyppölä, Sanni Kerman, Ilona Koponen ja Maiju Koponen 7e-luokalta:
"Kiersimme oman luokkamme kanssa paikoissa, joissa saatamme käydä yläkoulun aikana. Kävimme esimerkiksi Korttelimuseolla, torilla, kaupunginkirjastolla ja kaupunginteatterilla. Luokanvalvojamme Miia Palmu-Niemelä toimi oppaanamme. Kävelimme melko reippaasti. Päivä oli kaikin puolin mukava, ja sää suosi meitä."

Joona Halonen 9d-luokalta

" Ysiluokat kiertelivät K9-kulttuurikohteita keskustassa. Kohteisiin kuuluivat Musiikkikeskus, VB-valokuvakeskus, Kuopion taidemuseo, Kauppamuseo, Ortodoksinen kirkkomuseo ja kaupunginteatteri.

Meidän luokkamme kävi taidemuseossa, Musiikkikeskuksella ja teatterilla. Taidemuseossa tutustuttiin Jaana Partasen Mielen alkemiaa -näyttelyyn monin eri keinoin. Kokeilimme esimerkiksi Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslaseja. Painopisteenä näyttelyssä olivat uni, liikkeet ja värit.

Musiikkikeskuksella tutustuttiin paikkoihin, joihin ei normaalisti pääsisi. Backstage ja lava olivat odotettua monimutkaisempia rakennelmia, joiden käyttö ja huolto vaativat paljon omistautumista. Tämä paikka oli omasta mielestäni kiinnostavin kohde, sillä siellä pidettävät esitykset liikkuvat ja elävät.

Teatterin uutuuden kiilto lähes sokaisi, kun istuimme alas tekemään muutaman tehtävän liittyen teatterin ohjelmaan. Vaikka teatterin tiloja ei remontin vuoksi päässytkään tutkimaan, antoi jo aula esimakua siitä, kuinka suurenmoinen paikka oli. Remontin teemana oli selvästi ollut tilavuus ja valo, tämä kävi ilmi valkoisen ja kullan värin määrästä ja luonnonvalon tulvasta."