perjantai 14. marraskuuta 2014

Taksvärkki 2014

Teksti: Lotta Rönkkö 9c ja Marika Tuovinen 9c
Kuva: Uusi Lastensairaala - sivusto

Oppilaat ahkeroivat uuden lastensairaanlan hyväksi


Lauantaina 27.9. koulumme järjesti perinteisen taksvärkkikeräyksen, jonka tarkoituksena on hankkia rahaa hyväntekeväisyyteen. Oppilaiden piti etsiä työpaikka itselleen yhden päivän ajaksi ja tuoda hankkimansa 15 euroa koululle. Jos ei halunnut hankkia oikeaa työpaikkaa, oli mahdollista jäädä kotiin tekemään kotitöitä tuolla summalla tai tulla kouluun päivän ajaksi.

Aiempina vuosina keräyskohteita ovat olleet mm. Sri Lankan Ruth-lastenkoti ja Afrikan lapsityöläisten koulunkäynnin tukeminen. Tänä vuonna oppilaskunta päätti lahjoittaa päivän tuoton Uuden Lastensairaalan hyväksi, joka korvaa Helsingin Lastenklinikan ja Lastenlinnan vanhentuneet tilat. Uudessa lastensairaalassa hoidetaan vaikeasti sairaita lapsia ympäri Suomen.



Mekin päätimme kantaa kortemme kekoon ja lähteä etsimään työpaikkaa. Saimme paikan Kolmisopen Citymarketilta, jossa työpäivämme pituus oli kuusi tuntia. Päivän aikana autoimme työntekijöitä purkamaan tavarakuormia, hyllytimme uusia tuotteita ja järjestelimme varastossa olevia kenkähyllyköitä. Päivästä jäi hyvin positiivinen kuva, ja työ oli mukavaa ja helppoa. Lisäksi taksvärkkipaikasta saattoi olla hyötyä mm. kesätyötä hakiessa, joten senkin kannalta taksvärkki on hyödyllinen tapahtuma.

Minarin tämänvuotinen taksvärkkituotto oli 5667 euroa.