torstai 18. joulukuuta 2014

Musiikkiluokkien joulukonsertti 2014

Teksti, kuvat ja videot: Venla Makkonen 9f, Oona Oinonen 9f

Orpojen joulu kuultiin jälleen musiikkiluokkien esittämänä


Koulun aulassa käy kuhina, kun perheenjäsenet ja sukulaiset, sekä Huvituksen toimittajat, odottavat perinteisen musiikkiluokkien joulukonsertin alkua.

Yleensä konsertti on järjestetty Alavan kirkossa, mutta sen ollessa remontissa, jouduttiin konsertti järjestämään koulun salissa. Tästä johtuen, ohjelmakin oli vähän erilainen. Ohjelmassa oli paljon rakastettuja joululauluklassikkoja sekä vähemmän tunnettuja kappaleita. Kaikki 150 seitsemäs-, kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaista esiintyivät sekä yhdessä että luokka-asteittain. Ennen väliaikaa esiintyivät myös tiernapojat 9A-luokalta. Tiernapojat ovat olleet mukana ohjelmassa jo vuodesta 2001 ja he keräsivät rahaa luokkaretkirahastoon.

Tiernapojat lavalla.

Väliajalla seitsemäsluokkalaisten vanhemmat tarjoilivat glögiä ja piparkakkuja. Aulassa oli myös vanhempien järjestämät pienimuotoiset joulumyyjäiset.

Konsertin perinteisimmät joululaulut olivat Varpunen jouluaamuna ja Orpojen joulu, jotka ovat myös oppilaille tärkeitä. Niiden sisältymistä ohjelmistoon varmisteltiin jo lokakuussa.

Ohjelmasta poiketen, konsertin aloitti Geea-kvartetti.

Musiikkiluokkien tytöt esittivät Jouluenkeli kappaleen.


Ysiluokkien Tähti tähdistä kirkkain.


Kasiluokkien versio Lumihiutaleiden joululaulusta.


Seiskaluokkien pirteä versio Kulkuset laulusta.


Konsertti loppui kaikkien musiikkiluokkien yhdessä esittämään
perinteiseen Orpojen joulu kappaleeseen.

Konsertti saatiin kunniallisesti päätökseen edellispäivän pyörtyilemisistä huolimatta.