torstai 18. joulukuuta 2014

Tuuli pärjäsi matematiikkakilpailussa

Teksti: Oona Oinonen 9f
Kuvat: Oona Oinonen 9F, opettaja Jussi Jauhiainen

Hieno sijoitus


Koulussamme oli yhdeksäs- ja kahdeksasluokkalaisilla mahdollisuus osallistua marraskuussa valtakunnalliseen matematiikkakilpailuun. Kahdeksalla kilpailutehtävällä testattiin osallistujien ongelmanratkaisukykyä 45 minuutissa. Osallistujia oli paljon. Koulumme parhaaksi ylsi Tuuli Hakkarainen 9F-luokalta. Tuulin suoritus riitti koko Kuopion alueen tasolla jaetulle kolmannelle sijalle. Piste-ero Jynkälahdesta tulleen voittajan ja Hakkarisen välillä oli vain kaksi pistettä.


Tuuli sai palkinnoksi englanninkielisen kirjan.

Palkinnot jaettiin Osuuspankin tiloissa tiistaina 2. joulukuuta. Jakajina toimivat MAOL:in hallituksen jäsen ja Hatsalan koulun matematiikan opettaja Eeva Koponen sekä Itä-Suomen yliopistosta Sovelletun Fysiikan laitokselta teollisuusfysiikan ja -matematiikan professori Marko Vauhkonen. 

Kysyin Tuuli Hakkaraiselta muutaman kysymyksen kilpailuun liittyen:

Miksi osallistuit kilpailuun ja odotitko näin hyvää menestystä?
 -Osallistuin kilpailuun saadakseni tilaisuuden testata omia taitojani ja ratkoa soveltavia tehtäviä koulun helppojen perustehtävien lisäksi. Aika loppui kesken ja oletin jonkun muun ehtineen tehdä enemmän tehtäviä, joten sijoitus tuli yllätyksenä.Miten valmistauduit kilpailuun?
 -En valmistautunut kilpailuun mitenkään erikoisesti. Laskin joitakin soveltavia tehtäviä kirjasta ja ratkoin myös vanhojen kilpailuiden netissä olevia tehtäviä.

Miltä tuntui olla koulun paras matematiikkakilpailussa?
 -Yllätyin menestyksestäni. Ainahan hyvä tulos saa tyytyväiseksi kenet tahansa.

Mitä sait palkinnoksi?
 -Sain paksun englanninkielisen Calculus-matikkakirjan.Oleko haaveillut matikkaan liittyvästä ammatista?
 -En tiedä vielä yhtään, lukioon ainakin ajattelin mennä.


Mitä hyötyä on matikasta?
 -Ainakin erilaisista kilpailuista voi voittaa hienoja palkintoja. Kuopion paras sai iPadin ja toiseksi paras graafisen laskimen. Opettajani Jussi Jauhiaisen mielestä matikan avulla voi ratkoa elämän suuria ongelmia.