keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Vierailu musiikkikeskukselle

Teksti ja kuvat: Venla Makkonen7f, Oona Oinonen 7f ja Riina Suvela 7f

"Musiikissa on voimaa"

Milloin: 1.2.
Mistä: Taideyliopistolta, Sibelius Akatemian Kuopion osastolta, Savonian ammattikorkeakoululta ja Kuopion yhteiskoulun musiikkilukioltaMusiikkikeskuksen aulassa oli vilkasta kuin muurahaispesässä, kun monet koululaiset saapuivat paikalle. Hälinä oli kova, kun kaikki yrittivät löytää luokkakavereitaan ja luokanvalvojiaan. Vihdoin kaikki löysivät paikkansa suuresta salista ja konsertti voitiin aloittaa.


Ensimmäisenä esiintymisvuorossa oli kvartetti, johon kuului viulu, alttoviulu, klarinetti ja sello. Seuraavana taitojaan esitteli Kuopion yhteiskoulun musiikkilukion kuoro ja lauluyhtye. Kolmantena esiintyi Bigband ja näimme tanssiesityksen. Neljäntenä kuulimme vaikuttavaa urkuimprovisaatiota johon kuului myös laulua. Viimeisenä esiintyi suuri orkesteri ja heidän kanssaan lauloi kolme nuorta naislaulajaa.


Konsertin jälkeen musiikinopettajamme Marianne Liimatainen kommentoi konserttia seuraavasti: "Täti tykkäs, oli hieno nähdä tuhat miljoonaa entistä oppilasta esiintymässä. Hyvät biisi valinnat ja lopetus."