keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Musiikkiluokkien joulukonsertti Alavan kirkossa

Teksti ja video: Eevi Isotalo 9d

Jouluhaaveita ja hiutaleita

Tiistaina 11.12.2012 oli jälleen aika kokoontua Alavan kirkkoon hakemaan joulumieltä Minarin musiikkiluokkalaisten jokavuotisesta joulukonsertista. Konsertissa esiintyivät seitsemännen,kahdeksannen ja yhdeksännen musiikkiluokan oppilaat. Saimme kuulla monia hienoja tulkintoja tunnetuista joululauluista. Oppilaita konsertissa oli esiintymässä yhteensä 128, ja konsertin tuotto menee musiikkiluokkalaisten toiminnan hyväksi.

Seitsemännet luokat esittivät meillle tulkintansa Kolme yötä jouluun on - sekä Joulupukki matkaan jo käy  -kappaleista ja heidän kanssaan lauloivat tytöt, jotka olivat esiintymässä Club for Five-yhtyeen kanssa.Kahdeksannet luokat esittivät taas White Christmasin ja Happy x-masin.

9A luokka esitti kauniin Varpunen jouluaamuna -kappaleen joka sai monien silmäkulmat kostumaan sekä Tulet hiutaleena mun ikkunaan ja O holy night -kappaleet.

9F esitti Tule joulu kultainen-  ja Lumihiutaleiden laulu -kappaleet sekä Joulusikermän jossa yleisö sai aulaa mukana.

Kaikki musiikkiluokat esittivät yhdessä Once upon a silent night-, Tähti tähdistä kirkkain-, ja Orpojen joulu kappaleet. Orpojen joulussa lauloivat myös musiikinopettajat Marianne Liimatainen ja Matti Sariola. Once upon a silent night -kappaleessa pianistinia toimi kanttori Sanna Huttunnen.


Illan aikana saimme nauttia myös parin  kappaleiden soolotulkinnoista.

Emmiroosa, Venla ja Lotta.

Kysyimme parilta 9A:n tytöltä oliko heistä haikeaa, kun tämä oli heidän viimeinen joulukonserttinsa.

-No se on toisaalta kivaa, toisaalta surullista, olen ollut kumminkin ala-asteen ja ylä-asteen musiikkiluokalla, niin ajattelee, että nyt se on loppu. Laulut olivat kumminkin kivoja, ja saimme valita itse pari kappaletta jotka haluamme esittää konsertissa, ja miedän luokkamme valitsi Varpunen jouluaamuna ja O holy night -kappaleet, sanoo Emmiroosa Sipponen.

-Minusta oli kivaa esiintyä, sillä tiesi jo miten konsertti etenee, olihan se kumminkin haikeaa, että en tiedä miten haikea tunnelma on sitten kevätkonserttitanssiaisissa, pohtii Venla Repo.

-Konsertti tuntui tavalliselta, sillä on tottunut jo esiintymään. En oikein edes tajunnut, että tämä on oikeasti viimeinen joulukonsertti, Lotta Peura kertoo.

Joululauluja harjoiteltiin jo lokakuusta asti. Ovatko tytöt jo aivan kyllästyineitä niihin?

-Seiskalla oli enemmän kyllästyttävää, sanoo Venla.

-Ei, minusta joululauluja on aina mukava laulaa, Lotta kertoo

-Harjoittelu alkoi olla jo kyllästyttää, mutta esiintyminen oli mukavaa! Emmiroosa sanoo