maanantai 3. joulukuuta 2012

Pääkirjoitus

Jatkuvaa liikettä

Koulun elämään on vaikuttanut suuresti kuluvana syksynä remontti. Moni arkipäiväinen käytänne ja toimintatapa on joutunut entistä kovemmalle koetukselle. Piha-alueet ovat olleet poissa pelistä, mikä näkyy entistä suurempana ahtautena varsinkin välituntisin. Luokkaruokailujen jälkeen siirryimme liikuntasaliruokailuun, mutta linjastot jäivät edelleenkin ahtauttamaan ja hankaloittamaan normiarjen pyörittämistä. Vuodenvaihteessa asiaan on luvassa viimenkin korjausta.

Moni muukin asia on nyt viime aikoina saanut pohtimaan koulun elämänmenoa ja sen hektisyyttä. Stressin aiheuttajia on monia, emmekä kaikkeen voi itse edes vaikuttaa. Jokainen voi kuitekin omilla valinnoillaan ja käyttäytymisellään vaikuttaa niin omaan kuin lähipiirinsä jaksamiseen ja viihtymiseen. Talon yhteisillä pelisäännöillä annetaan selkeä viesti: "välitetään toisistamme". Hyvinkin yksinkertaistaen vaikkapa sanat "huomenta", "kiitos", "mitä kuuluu" voivat avata päivään monia uusia ja yllättäviäkin mahdollisuuksia ystävällisestä hymystä puhumattakaan.

Opettaja Jari Mäntyvaara menehtyi pitkään jatkuneeseen vaikeaan sairauteen syksyllä. Koululla pidetty yhteinen muistamishetki osoitti Jarin moninaisen merkityksen työyhteisölle, niin opettajille kuin oppilaillekin. Tilaisuudesta jäi haikea, mutta hyvä mieli. Kaverit ovat tärkeitä. Kaveriautomaattia ei ole keksitty ja siksi hyvistä ihmissuhteista on syytä pitää kiinni. Kiitos Jarille työkaveruudesta ja ystävyydestä. Tähän verkkopäivitykseen on tehty myös oma juttu Jarista.

Toimituksen puolesta rauhallista loppuvuotta kaikille lukijoille!

Ruokalan valmistumista odotellessa,
Vesa Vainikainen