maanantai 3. joulukuuta 2012

Kiekkokatsaus

Teksti: Aleksi Tuovinen ja Samu Rönkkö, 7F

Kalpan kuulumisia

Kalpan kausi on käynnistynyt odotettua huonommin ja yleisön keskiarvo on ollut todella huono. Se on ollut vain vähän päälle 3300 ihmistä ottelua kohti ja se on ollut samalla liigan huonoin. Kalpa menetti tänä kautena kaksi tärkeää pelaajaa: Tuomas Kiiskisen, joka on tehnyt Kalpan historiassa eniten maaleja Kalpan paidassa, ja Porista saapuneen Matti Kuparisen. Kalpa hankki Kuparisen tilalle Craig Smithin Nashville Predatorsista, joka tuli Kalpaan NHL:n työsulun vuoksi. Valitettavasti Smith lähti pois kahdeksan pelin jälkeen. Seuraava taulukko kuvaa kauden alussa hankittuja pelaajia.

Pelaajan nimi                     
Numero
Ikä
Entinen seura
Miika Koivisto
5
22
Vaasan Sport
Pauli Levokari
12
34
Lappeenrannan Saipa
Antti Halonen
18
30
Timrå IK Ruotsi
Antti Kerälä
7
25
Helsingin Jokerit
Jukka Voutilainen
39
32
HV71 Ruotsi
Janne Kolehmainen
55
26
HPK Hämeenlinna
Artturi Lehkonen
62
17
TPS TURKU


Kalpan kultaista kypärää kantaa Sakari Salminen tehopistein 11+11.  Sakari Salminenkin on ehkä lähdössä Venäjälle. Sakari Salminen pääsi muukaan Karjala-turnaukseen, johon osallistuu Suomi,Ruotsi,Venäjä ja Tsekki. Kalpan Sakari Salminen teki Karjala-Turnauksessa tehot 2+0 (toinen maali tuli rangaistuslaukauksesta).

Vähän aikaa sitten Venäjälle matkannut Matti Kuparinen ei päässyt mukaan joukkueeseen toisinkuin viime vuonna. Maajoukkuetauon jälkeen Kalpaan saattaa tulla pelaaja Philadelphia Flyersistä nimeltään Scott Hartnell. Hartnell on kanadalainen ja hän on tehnyt 800 ottelussa lähes 500 tehopistettä.


Kalpa on tällä hetkellä keskikastissa, mutta kaikki Kalpan parhaat pelaajat ovat lähteneet kauden alussa pois, joten ei Kalpalta mitään ykköspaikkaa kukaan varmaan odotakaan. Hyvä asia on että Sami Kapanen palasi sormen murtumisen jälkeen takasin tosi toimiin ja siinä samalla ykkösketjuun. Kalpan maalilla on pääasiassa pelannut Mikko "Kolmen metrin" Koskinen.

Kalpa hankki kaksi uutta pelaajaa: Petri Lammassaaren ja Derek Stepanin. Derek Stepan on pelannut Rangersin kakkosketjussa ja on tehnyt 82 ottelussa 96 tehopistettä. Petri Lammassaaresta ei oikein voi sanoa mitään, koska hän on loukkaantuneena.   

Tämä on tilanne marraskuun puolivälissä - katsotaan miten kausi jatkuu...

Linkki
http://www.kalpa-hockey.fi/