maanantai 3. joulukuuta 2012

Seiskojen musiikkipolku

Teksti: Joona Halonen 7d
Kuvat: Laura Jauhiainen 7d

1, 2, 3, ja lähtee nyt…

Kun ahtaa noin sata oppilasta musiikkikeskukseen, pitää asian olla tärkeä. Tällä kertaa se olikin. Minarin 7- luokkalaiset olivat perjantaina 16. 11. musiikkikeskuksella, osana musiikkipolkua, kuuntelemassa kun Kuopion kaupunginorkesteri ja Kaihon karavaani harjoittelivat yhteiskonserttiaan.

Ennen harjoitusten alkua tunnelmat aulassa olivat jännittyneet ja mukavat.  Joidenkin mielestä tilaisuus ”oli parempi kuin koulu”. Kun kaikki olivat aulassa, alkoi kattava esittelykierros keskuksen tiloista ja niiden tarkoituksesta.


Itse harjoitusten seuraaminen oli kiinnostavaa, koska niistä näki, kuinka kappaleet hioutuivat sanojen ja soittimien pauhusta täydellisiksi kappaleiksi. Laulut olivat enimmäkseen iloisia ja nopeatahtisia, mutta vastapainona oli myös hitaita ja surullisia lauluja. Työn määrän huomasi soittajien ilon tunteesta, kun kappale oli loppu.


Harjoitusten jälkeen, ennen soitinesittelyn alkamista, olivat tunnelmat mukavat, koska kappaleet olivat olleet iloisia ja hauskoja. Soitinesittelyssä oli puu- ja vaskipuhaltimia, kuten poikkihuilu ja trumpetti. Kun oli aika poistua, olivat kaikkien tunnelmat varmasti mukavat ja iloiset tällaisen perjantai-iltapäivän jälkeen.