maanantai 3. joulukuuta 2012

Konserttivieraita Saksasta

Teksti ja kuvat: Martti Kerman 7a

Concert by Hugo-Schultz school’s orchestra

Vierailevana porukkana koulullamme oli Hugo-Schultz school -koulun orkesteri. He olivat täällä Haapaniemen koulun nuoriso-orkesteri II:n vieraina. Vierailu alkoi torstaina 15:s päivä ja poislähtö tapahtui  tiistaina 20:s päivä. Ryhmä oli Kuopiossa vastavierailulla, koska Haapanimen koulun nuoriso-orkesteri oli Bochumissa Saksassa viime marraskuussa. Soittajat asuivat perheissä ja heidän ikäjakaumansa oli 11-26 vuotta. Orkesteriin kuuluu 28 soittajaa plus orkesterinjohtaja ja kaksi opettajaa, eli saksalaisia oli yhteensä Suomessa 31.

Heidän ohjelmansa koostui orkesteriharjoituksista sekä upeasta konsertista Minarilla. Vieraat tutustuivat kouluun ja myös osallistuvat ruokailuun. Iltapäivällä vieraat olivat joko isäntäperheen soittajan tai kaverinsa isäntäperheen soittajan tunneilla mukana.
                                                   

Koulupäivän jälkeen vieraat lähtivät tutustumaan Musiikkikeskukseen. Saksalaisten ohjelmaan kuului mm. perjantaina Haapaniemen koululla sekä lauantaiaamuna museoissa ja Puijon tornissa käyminen sekä illalla Kalpa-Blues-pelissä vierailu. Sunnuntaina he esiintyivät myyjäiskonsertissa. Maanantaina oli vuorossa Minna Canthin koulu ja Musiikkikeskus. Porukka tykkäsi Suomesta ja Kuopiosta erittäin paljon, eivätkä he olisi halunneet lähteä, eivätkä isäntäperheetkään olisi halunneet vieraiden poistumista - kyyneleitä valutettiin molemmin puolin.