tiistai 16. maaliskuuta 2010

Salonki-kvartetti vieraili Minarilla

Teksti ja video: Sanni Sahi 9a

Beatles rantautui Minarille

Kuopion kaupunginorkesterin soittajista koostuva Salonki-kvartetti vieraili Minna Canthin koululla tammikuussa. Pienistä konserteista saivat nauttia koulumme musiikkiluokkalaiset sekä 8. luokan pitkän musiikin valinnaisrymä.

Salonki-kvartettiin kuuluvat Roman Heiste (viulu 1), Michael Gillen (viulu 2), Terho Laitinen (alttoviulu) ja Amanda Kiiski (sello). He ovat soittaneet yhdessä vuodesta 2003 lähtien. Yhteistyö sai alkunsa, kun heitä pyydettiin esiintymään Terhon hammaslääkärin 50-vuotissyntymäpäiville, ja siitä asti he ovat soittaneet yhdessä ja konsertteja on tullut tehtyä ainakin 250.

”Meillä on tosi mukava porukka ja siksi varmaan vieläkin ollaan yhdessä. Käymme työpaikoilla, päiväkodeilla ja kouluissa soittamassa”, kertoo Terho.


”Lähdettiin vähän karkuun Musiikkikeskukselta. Siellä oli Jorma Uotinen harjoittelemassa”, vitsailee Michael aivan konsertin alussa.

Ja hyvä niin, hauskaa tuntui olevan niin soittajilla kuin kuuntelijoilla. Hyvän musiikin lisäksi lisämaustetta konserttiin toivat välispiikit, sillä huumorintajua näytti löytyvän jokaiselta soittajalta.