tiistai 16. maaliskuuta 2010

Taitava käsistään -juttusarjassa: Sanni ja baarijakkara

Teksti ja kuvat: Sanni Sahi 9a

Nahkalla päällystetty jakkara pääsee Sannin omaan huoneeseen

”Eli siis meillä oli ideana tehdä tällaiset baarijakkarat puukäsitöissä”, kertoo Sanni Isotalo Minarin 7A:lta. Jakkaroiden teko aloitettiin ennen joulua, ja nyt ainakin Sannin hieno nahkapäällysteinen baarijakkara on valmistunut raaka-aineista aivan oikeaksi tuoliksi.

Kun Sanni kuuli, mikä olisi tulevan työn aihe, tuli idea selkeänä hänen mieleensä. ”Tiesin heti, että haluaisin tällaisen nahkapäällisen. Mietin ensin valkoista, mutta kyllä tämä tumma oli sittenkin parempi.”

Sannin mukaan valmistus ei ollut kamalan vaikeaa ja varsinkin jalat oli nopeat ja helppo työstää. Nahan asettelu istumaosaan tuotti hieman ryppyjä otsaan, mutta siitäkin Sanni selviytyi kunnialla.

”Työympäristö oli mukava. Pystyi keskittymään hyvin, kun meidän ryhmässä on vain vähän oppilaita. Meillä on myös hyvä ope. Jorma osasi neuvoa tosi hyvin ja ehti tulla auttamaan aina kun tarvitsi. Muutenkin on ollut tosi rentoa ja mukavaa”, Sanni hymyilee.

Sanni tuntui olevan hyvin tyytyväinen työhönsä. ”Ainut, mitä ehkä voisin muuttaa, niin tätä päällystä ja taskuja olisin saattanut tehdä vähän eri tavalla.”

Nyt jakkara pääsee Sannin mukana kotiin ja omaan huoneeseen. Keväällä jakkara saa kuitenkin reissata parin viikon verran, sillä se tuodaan Minarin 50-vuotisjuhlanäyttelyyn esille yhdessä muiden puukäsitöissä valmistuneiden töiden kanssa. Siellä on siis mahdollisuus tavata jakkara ihan livenä.