tiistai 16. maaliskuuta 2010

Ysiluokkalaiset kävivät BeStep-messuilla

Teksti: Alma Lappalainen 9e, Peppi Pasanen 9e ja Terhi Tiihonen 9e
Kuvat: Peppi Pasanen 9e ja Terhi Tiihonen 9e

Tulevaa ammattia hakemassa

Kaikki Kuopion koulujen yhdeksäsluokkalaiset olivat keskiviikkona 20.1.2010 BeStep-messuilla. Messut tarjosivat peruskoululaisille mainion tilaisuuden tutustua tarkemmin ammatilliseen toisen asteen koulutukseen ja Kuopion seudun lukioihin. Oppilaat saivat itse valita, halusivatko mieluiten tutustua ammattikouluun, konservatorioon, musiikkilukioon tai Savoniaan. Tapahtuma kesti kolmisen tuntia.

Luultavasti suurin osa ysiluokkalaisista oli kiertelemässä ammattikoululla, jonne oli pystytetty eri amiskan alojen ja lukioiden esittelykojuja. Tarjolla oli muun muassa maistiaisia amiskan hotelli- ja ravitsemusalan ihmisten laittamasta ruoasta. Mahdollisuus oli myös kokeilla metsäkonesimulaattoria ja käydä lakkauttamassa kyntensä kosmetologeilla. Paikan päällä oli myös paljon huomiota saanut muotinäytös, jossa vaatetus- ja kauneudenhoitoalaa opiskelevat saivat tilaisuuden "näyttää kyntensä".

Ysiluokkalaisten ei tarvinnut koko aikaa kuluttaa yhdessä paikassa. Toimittajamme kävivätkin myös sosiaali- ja terveysalan esittelykierroksella. Aluksi tutorit esittelivät heille rakennuksen kolmatta ja neljättä kerrosta, ja lopuksi he saivat nähdä alasta kertovia käsinukke-esityksiä.

Loppujen lopuksi päivä oli oikein mukava ja mielenkiintoinen, ja monet luultavasti keksivätkin, minne aikovat pyrkiä peruskoulun päätyttyä.

Ingmanin käsi- ja taideteollisen oppilaitoksen oppilas Iiro esitteli kouluaan.