tiistai 16. maaliskuuta 2010

TV-kokki Mikael vieraili Minarilla

Teksti ja kuvat: Laura Leskinen 9a

Ruokaa, ruotsia ja leikinlaskua

Keskiviikkona 3.maaliskuuta ahvenanmaalainen tv-kokki Mikael Björklund laittoi 9A-luokan kokkaamaan ruotsiksi. Lause "nej, jag skojar bara" tuli tutuksi kaikille, kun vitsiniekka selosti ruoka-aineista ruotsiksi.

Laittoi Björklund oppilaat tosi toimiinkin. Hän jakoi luokan kahteen joukkueeseen ja kertoi, että joukkueet ottaisivat mittaa toisistaan smoothien teossa. Joukkueet nimettiin Hallonsopaksi ja Köttbullareiksi.

Smoothiet valmistettiin, ja kaikki maistoivat molempien joukkueiden juomia. Lopuksi äänestettiin. Björklundin ratkaisevan äänen ansiosta Köttbullarit voittivat.

Mikael Björklund kertoi käyneensä ennen Kuopiossa pitämiään oppitunteja Turussa, Tampereella, Helsingissä, Porvoossa, Jyväskylässä ja Espoossa. Kiertueella on ollut parasta se, että hän on saanut tavata paljon nuoria ja että he ovat uskaltaneet puhua ruotsia rohkeasti. Oppilaiden kanssa työskentelykin on tuntunut helpolta.


Mikael päätti tunnin jakamalla kaikille ruotsinkieliset ruokaohjevihkoset. 9A:n oppilas Emmi Savolainen oli tästä ja koko tunnista tyytyväinen. " Kaikkein parasta oli se tyyppi", Emmi kertoo viitaten Björklundiin. "Tulisin uudestaan, jos tällainen vielä järjestettäisiin", Emmi toteaa.