tiistai 16. maaliskuuta 2010

Tutti juttu

Teksti: Mari Haikonen 9b ja Sakari Pääkkö 9b
Video: Sakari Pääkkö 9b
Tohtorivideo: Ryhmä Somebody

KAIKKI YHDESSÄ

Juuri ennen hiihtolomaa 5.3 koulussamme järjestettiin Tutti juttu-tapahtuma. Seitsemäsluokkalaiset, musiikkiluokat ja musiikin valinnaisryhmät esittivät monia kappaleita muulle koululle. Viimeisenä esiintyjänä soitti myös lukiolaispoikien bändi. Konsertin juontajina toimivat Hessu Kosonen 9b:ltä ja Riikka Voutilainen 7a:lta.

Tutti juttu on ollu perinteinen aloitus minarilaisten hiihtolomalle jo kahdeksan vuoden ajan. Koulumme musiikin ja ilmaisutaidon opettaja Marianne Liimatainen on ollut alusta lähtien mukana järjestämässä sitä. Tapahtuman ideana on kaikkien esiintyminen, mistä nimikin jo kertoo: tutti on italiaa, ja tarkoittaa 'kaikki yhdessä'.

Tämän vuoden konsertti alkoi kahdeksasluokkalaisten kuvaamalla musiikkivideolla, jolla he esittivät Van Halenin biisin Somebody get me a doctor. Myös yhdeksäsluokakkalaiset olivat kuvanneet videon. Idea niihin saatiin Oulun Festareilta. Videot olivat yleisön mielestä mukavaa vaihtelua.

Yksi mieleenpainuvimmista esityksistä oli Bon Jovin Livin' on a prayer, jonka esitti 7b. "Olen hyvin ylpeä 7b:stä. Hyvä että normaalilta luokalta tulevat uskaltavat esiintyä rohkeasti." Marianne kommentoi heidän esitystään. Konsertissa kuultiin myös mm. Green Dayn Wake me up when september ends, Abban Mamma mia, Leevi and the Leavingsin Muotitietoinen ja Survivorin Eye of the tiger.

Tulevaisuudessa Marianne haluaisi kehittää tapahtumaa niin, että myös opettajat esiintyisivät. Hän onkin yrittänyt houkutella muutamia lavalle, mutta ei ole vielä onnistunut. "Myös jonkinlainen karaoke-tyylinen lisä voisi olla hienoa." Marianne suunnittelee.