tiistai 16. maaliskuuta 2010

Arvostelu Green Dayn uudesta albumista

Teksti: Alma Lappalainen 9e

Punkkari on aina punkkari, vaikka voissa paistaisi

Punk-yhtye Green Dayn uusi albumi 21st Century Breakdown on saanut hyviä arvosteluja. Albumi on yllättäen jaettu kolmeen osaan: Act I: Heroes and cons, Act II: Charlatans and saints ja Act III: Horseshoes and handgrenades. Ensimmäisessä osassa lähes kaikki seitsemän kappaletta olivat nopeatempoisia, ja sitä kuunnellessa tuli mieli tanssia. Jotkut kappaleet alkoivat jopa kuulostaa hiukan kunnon vanhan ajan rockballadeilta, mutta muuttuivat nopeasti Green Dayn vahvaksi punkiksi.

Kuva on osoitteesta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:21st_Century_Breakdown_Album_Cover.jpg
Ensimmäisen osan kappaleista vain kahta on soitettu radiossa: 21st century breakdownia ja Know your enemyä. Täytyy sanoa, että ensimmäinen osa oli hyvä.Toinen osa, Charlatans and saints, sen sijaan oli hiukan surullisempi osa. Sen kuusi kappaletta olivat toki yhä tätä samaa vahvaa linjaa, mutta vain hiukan surullisempaan sävyyn. Toisessa osassa olevia kappaleita en ollut kuullut radiosta, mutta ne eivät olekaan sellaista hittimateriaalia, jota radiossa kaivataan. Tästä osasta en pitänyt niin paljon kuin ensimmäisestä – odotukseni kolmannesta olivat siis varautuneet.

Kolmas osa Horsehoes and handgrenades oli taas sitä vanhaa kunnon punkkia, joka alkoi jo osaltaan muistuttaa Green Dayn aiempaa albumia American Idiot. Kolmannessa osassa olleet viisi kappaletta (, joista American eulogy sisälsi kaksi osaa a) Mass hysteria ja b) Modern world) olivat sanoituksiltaan kaikki lähes samanlaisia, mutta sävel pelasti niistä suurimman osan. Radiossa näistä on soitettu vain kappaletta 21 guns.

Yhteenvetona täytyy olla samaa mieltä muiden kriitikkojen kanssa. 21st Century Breakdown on hyvä levy, vaikkei ylläkään aivan samalle tasolle Green Dayn aiempien levyjen kanssa. Suosittelen tätä levyä ehdottomasti kaikille punkin ja Green Dayn ystäville.