torstai 26. toukokuuta 2011

Lukion näytelmä Reunan yli

Teksti: Reetta Kinnunen 9d, Janita Kähkönen 9d
Kuva: Heikki Aaltonen


Reunan yli - vapaa pudotus


Koulumme pitkän ilmaisutaidon valinnaisryhmät oli kutsuttu katsomaan Reunan yli -näytelmää 11. toukokuuta 2011. Parisenkymmentä ysiluokkalaista pääsi seuraamaan Minna Canthin lukion oppilaiden käsikirjoittamaa esitystä Kuopion kaupungin teatterille.

Näytelmässä ei ollut perinteistä juonta, vaan siinä seurattiin näytelmän tekemistä. Esitystä juonsi kolme oppilasta, jotka siis näytelmässä ohjasivat ja tekivät näytelmää. Kohtaukset oli pätkitty erilaisten ihmisten elämästä, ja jokaiseen kohtaukseen sisältyi oma tarinansa. Välillä kohtauksissa oli tanssijoita ja musiikkia, mikä elävöitti kokonaisuutta hyvin. Joissakin vaiheissa kohtaukset sekoittuivat toisiinsa, eikä aina meinannut saada selvää, mikä oli kohtauksien tarkoitus. Muuten esitys oli hyvä ja näyttelijät eläytyivät rooleihinsa hienosti. Näytelmä oli kokonaisuudessaan hyvin tehty ja sitä oli mukava katsella!

Reunan yli - vapaa pudotus oli Minna Canthin lukion oppilaiden Minna Hämäläisen, Sini Liimatan, Tiia Sorjosen, Santra Sorsan ja Aino Väisäsen käsikirjoittama. Sen oli dramatisoinut ja ohjannut lukion ilmaisutaidon opettaja Jari Mäntyvaara. Musiikkia esitykseen toteuttivat lukion musiikinopettaja Anja Mauranen sekä oppilaat Aaro Lappalainen ja Eero Toroi sekä lukion bändi. Koreografiasta oli vastuussa Kuopion Yhteiskoulun Musiikkilukion tanssilinjan opiskelijat, ja puvustusta toteutti Kuopion Muotoiluakatemia. Lukion rehtori Heikki Aaltonen tuotti esityksen yhteistyössä Kuopion kaupunginteatterin kanssa.