torstai 26. toukokuuta 2011

8C:n TET-päivät

Teksti: Virva Eskelinen
Kuvat: Jenna Räsänen ja Meri Hyvärinen 7b, Virva Eskelinen

8C piti tet-päiviä mukavina ja helppoina

Koulumme 8.-luokkalaiset olivat tutustumassa työelämään 9. - 10. toukokuuta. Oppilaat olivat itse hankkineet itselleen työpaikan ja työskentelivät pääsääntöisesti klo 9 - 15.

8C-luokan oppilaista suurin osa oli töissä kaupassa. Jouni Jauhianen, Jimi Kajan ja Toni Jäntti olivat kotikylänsä Hirvilahden kaupassa, Eemeli Heikkinen ja Henri Podduikin puuhastelivat S-marketilla, Hanna Raatikainen Valintatalossa ja Riku Happonen Great Skate -liikkeessä.Kaupoissa työtehtäviin kuului mm. hyllyjen täyttämistä, pakkausten purkua ja varastojen siivoamista. Oppilaat kokivat tehtävät kivoina, rentoina ja helppoina. - Joskus oli kyllä raskasta nostella painavia laatikoita, Hanna huomauttaa.

Ruokapaikoissa oli töissä kaksi oppilasta: Jaakko Arola kebab-pizzeria Marmarassa ja Kristian Hiltunen kahvila Kanelissa. Jaakko pääsi siivoamisen ja astioiden viemisen lisäksi tarjoilemaan ruokaa. Kristian puolestaan sai pestäväkseen ikkunoita. - Vähän tylsistytti, hän kommentoi.

Korhosen Niko työskenteli Vellun taksifirmassa ja toimistotöiden ja siivouksen lisäksi sai huoltaa autoja. Virtasen Olavi taas oli töissä Itellassa ja siirteli kahden päivän aikana paketteja.


Tytöistä Annika Kinnunen ja Milja Parkkinen pääsivät töihin Niiralan päiväkotiin. He saivat avustaa lapsia ruokailussa, pukemisessa ja ulkoilussa. Myös leikkiminen ja satujen lukeminen kuuluivat työtehtäviin. - Päivät olivat mukavia. Halusimme ja saimme olla lasten kanssa, tytöt kertovat.

Irene Heikkilä puolestaan työskenteli lemmikkikeskus Viiksessä. Eläinten ystävänä hän halusi tehdä työksi jotain eläimiin liittyvää. - Sain hoitaa eläimiä, pestä häkkejä ja muuta mukavaa, hän muistelee.

Sanni Nykänen halusi tutustua kampaajan työhön ja oli harjoittelussa parturi-kampaamo Cacibissa. Sanni pesi kampoja ja harjoja, lakaisi lattioita, täytti ja puhdisti hyllyjä ja hoiti ns. juoksevia asioita. -Tet-päivät olivat mukavaa vaihtelua arkeen. Kampaajan työ tuli nähtyä hyvin, hän toteaa.