torstai 26. toukokuuta 2011

Vierailulla Savon Sanomilla

Teksti: Jenni Niskanen 7c ja Maiju Rissanen 7c
Kuva: Vesa Vainikainen


Millaista on lehden tekeminen?

Eräänä sateisena päivänä Huvituksen toimitus lähti tutustumaan Savon Sanomien konttoriin. Satoi tosiaan kaatamalla epämääräistä räntää ja bussin allekin meinattiin jäädä, mutta loppujen lopuksi kaikki selvisivät Savon Sanomien aulaan, jossa meitä vastaanotti uutispäällikkö Kristiina Poutiainen. Kristiina johdatti meidät kokoushuoneeseen, jossa tarjolla oli virvokkeita ja pullaa. Kaikki piristyivät huomattavasti cokislasin äärellä ja jaksoivat kuunnella uutispäällikön mielenkiintoista selostusta toimittajan työstä ja lehden tekemisestä.

Poutiainen kertoi myös omista toimittajankokemuksistaan ja siitä, kuinka halukkaan on mahdollista päästä media-alalle. Hän on toiminut mm. freelancerina ja ollut toimittajana esim. Ilta-Sanomissa ja joissakin
aikakauslehdissä sekä nyt tietysti Savon Sanomissa.

Huvituksen toimituskunta kuuntelee uutispäällikköä.
Toimittajan työhön kuuluu muutakin kuin kirjoittaminen; se on erilaisten ihmisten kanssa kanssakäymistä ja myös matkustelua. Joskus aiheet voivat olla myös epämiellyttäviä, kuten esimerkiksi liikenneonnettomuudet, mutta aina se on omalla tavallaan antoisaa. Tämän ja paljon muuta kuulimme ja opimme vierailullamme Savon Sanomien konttorissa.
Kiitokset kuuluvat tietenkin Kristiina Poutiaiselle, ja Virvalle ja Vesalle, jotka keksivät järjestää meidät tutustumaan Savon Sanomiin. Näillä eväillä on hyvä jatkaa Huvituksenkin toimittamista!