torstai 30. toukokuuta 2013

Mikä on Huvitus?

Teksti: Eevi Isotalo 9d
Kuvat: Minna Miettinen, Vesa Vainikainen

Mukana toimituksessa

Koulumme verkkolehti Huvitus on varmasti monelle ainakin nimeltään tuttu. Mutta mikä Huvitus oikeastaan on?

Huvitus on siis vuonna 2009 perustettu koulumme verkkolehti. Ideana on, että kirjoitamme valmiiseen blogipohjaan juttuja koulumme ajankohtaisista asioista ja muista jutuista, joiden uskomme koululaisiamme kiinnostavan. Lehti ilmestyy noin kolmesti lukukauden aikana, joten kiirettä juttujen kanssa ei tule. Kokoonnumme aina yhdellä välkällä palaveriin, jossa keskustelemme missä vaiheessa lehti on ja saamme heitellä juttuideoita vapaasti. Yritämme tehdä lehdestä mahdollisimman kiinnostavan, ja meidän koulumme näköisen.

Viikkopalaverissa.
Huvituksesta hyötyy monella lailla. Itse olen päässyt moniin hienoihin musiikkiluokkiemme konsertteihin, vieraillut pariin otteeseen Savon Sanomilla, haastatellut kotimaisia julkkiksia, ja niin edelleen. Olen oppinut myös kuvausta, mediatekstien kirjoittamista ja ylipäätään lehden tekoa. Saamme yhdeksännen luokan lopussa todistukset siitä, että olemme olleet tekemässä koululehteä, ja tästä on varmasti hyötyä tulevaisuudessa esimerkiksi kesätyöpaikkaa hakiessa. Omalla kohdallani huvituksessa mukana olo oli myös ratkaiseva tekijä, että minut valittiin  Savon Sanomien nuorisoraatiin. Myös äidinkielen kannalta Huvituksesta on ollut hyötyä, sillä kirjoittamista oppii ylipäätään.

Kristiina Poutiainen esittelee Savon Sanomilla toimittajan työpistettä.
 Meitä on mukava ja aktiivinen porukka tätä lehteä työstämässä ja jokaisella on aina joku hyvä idea mistä juttua lähdetään tekemään. Se voi olla melkein mitä vain, minkä uskoo lukijakuntaa kiinnostavan.

Eli jos olet kiinnostunut lehden teosta, tykkäät kuvata, kirjoittaa, piirtää, editoida, mitä vain, kannattaa ehdottomasti hakea Huvitukseen! Tästä on vain hyötyä, eikä mukana oloa varmasti kadu! Tervetuloa siis mukaan kaikki halukkaat!

Toimituskunta vierailulla Savon Sanomilla.