torstai 30. toukokuuta 2013

TuttiJuttu 2013

Teksti ja kuvatRiina Suvela 7f, Oona Oinonen 7f ja Venla Makkonen 7f
Videot: useita eri koulun oppilaita

Kaikki lavalle!

Hiihtoloman aloitus kruunattiin perinteisellä TuttiJuttu -tapahtumalla perjantaina 1.3. koulun salissa. Tapahtuman tarkoituksena on päästää sellaisetkin oppilaat esiintymään jotka eivät kovin usein sinne pääse. Toisin sanoen, kaikki halukkaat. Näimmekin musiikkiesityksiä jokaiselta luokkatasolta sekä omiakin kokoonpanoja nähtiin.

Esitysten välissä pääsimme ihastelemaan oppilaiden musiikkivideoita. Musiikkivideoita oli paljon ja niihin oli käytetty paljon vaivaa ja aikaa. Jokainen esitys sai valtavat aplodit. Kaksi ja puoli tuntia kestäneen konsertin jälkeen lähdimme viettämään hyvin ansaittua hiihtolomaa.Musiikinopettajamme Marianne Liimatainen kertoi konsertista. 
"Musiikkitermi 'tutti' tarkoittaa kaikki yhdessä, siitä tapahtuma onkin saanut nimensä. Konsertti järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2002, jolloin mukana oli myös Reckless Love, koska yhtyeen basisti Jalle Verne oli Minna Canthin lukiossa. Sinäkin vuonna mukana oli aivan tavallisia seiskaluokkalaisia."


Konsertti on aina järjestetty perjantaina ennen hiihtolomaa ja siitä on ollut ilo aloittaa loma hyvillä mielin. Musiikkivideoita on nähty ennenkin, tosin perinteisesti videokameroilla tehtyinä. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa iPadeillä tehtyinä. Videoiden teko onnistui hyvin, suurin osa valmistuikin ajallaan.

Järjestelyssä meni jonkin aikaa, kun oppilaiden täytyi harjoitella biisejä musiikin tunneillaan ja joidenkin jopa vapaa-ajalla.

Lopuksi Marianne halusi sanoa kiitokset kaikille oppilaille ja opettajille, kun he jaksoivat olla nätisti koko pitkän konsertin ajan. Tänä vuonna kännykät pysyivät hyvin taskussa, eikä niistä ollut häiriötä esitysten aikana.


>