torstai 30. toukokuuta 2013

Tuttuja juttuja uusilla nuoteilla

Teksti: Joona Halonen ja Jeremias Korhonen, 7D
Kuvat: Minna Miettinen

Satujen uudelleenversiointi

Punahilkka, Prinsessa Ruusunen, Lumikki ja Muumit ovat melko läpikäytyjä aiheita, paitsi jos ne muuntaa nykyaikaan. Sudesta tulee kiristäjä ja pahis, Lumikki elikin neljän hyypiön kanssa ja muumeissa tanssittiin Gangnam Stylea.


Kahdeksannen luokan pitkän ilmaisutaitoryhmän esitys oli hauska ja uudenlainen katsaus satujen maailmaan, jonka suunnittelijoina toimivat lähes kokonaan näyttelijät eli oppilaat. Harjoitukset aloitettiin jo tammikuussa ja niitä jatkettiin läpi kevään, kertoo ilmaisutaidon opettaja Kerttu-Liisa Pirinen.
Esitykset olivat lyhyitä ja idea oli selvillä: huumoria, huumoria ja hieman yllätyksiä. Moneen lyhyeen esitykseen päädyttiin, koska näyttelijöitä oli niin monta ja jokaisella oli halua lavalle. Näytelmät olivat siitä jännittäviä, että ikinä ei tiennyt, mikä tuttu satukohtaus seuraavaksi muunnetaan nykyaikaan ja miten.

"Miitinki"
Erityisen hauskoja olivat vahvistetut reaktiot, kuten se kuinka neljä hyypiötä reagoivat Lumikkiin. Musiikitkin olivat oivasti valittu, oppilaitten toimesta. Musiikkeihin kuului Knife Partyn Bonfire, PSY:n Gangnam Style, Ain laulain työtäs tee ja perinteiset muumimusiikit.  Joillain näyttelijöillä oli hieman rekvisiittaa, mutta suurimmalle osalle sitä ei tarvinnut.
Yleisöllä oli hauskaa ja tunnelma oli korkealla. Esitys oli oppilaiden mielestä ”mukavaa virkistystä koulupäivään” ja niinhän se oli. Kaiken kaikkiaan esitykset olivat hauskoja ja hyvin ideoituja.

Kerttu, Satu ja Jeremias