torstai 30. toukokuuta 2013

Saksan vaihtarit Suomessa

Teksti ja kuvat: Venla Väänänen 8a ja Heta Ikonen 8a

Odotettu jälleennäkeminen

Perjantaina 8.2. oli 26 oppilasta perheineen kerääntynyt koulun aulaan. Bussin valot kääntyivät pihaan ja kaikki juoksivat ulos vastaanottamaan saksalaisia vaihto-oppilaita. Monella oli jo omaa pariaan ikävä, olihan viimeksi nähty syyskuussa. Halien jälkeen menimme ruokalaan syömään leipomiamme herkkuja. Kun vatsat olivat täynnä, kääntyivät kaikki omiin koteihinsa.
Lauantaina tapasimme kaikki Laivonsaaressa. Paistoimme makkaraa ja pilkimme. Muuksi viikonlopuksi ei ollut suunniteltua ohjelmaa, mutta olimme silti paljon yhdessä. Suurin osa oppilaista pareineen suunnisti Matkukseen. Sunnuntaina oli laskiainen ja aamulla menimme laskemaan pulkkamäkeä Antikkalaan tai Riemurinteelle.  Illalle olimme sopineet leffaillan.

Maanantaina oli ensimmäinen koulupäivä vaihtareiden kanssa. Aamun olimme erillaisilla oppitunneilla ja iltapäivällä mentiin keilaamaan. Illat saimme viettää niinkuin halusimme. Tiistaipäiväkin oli normaali koulupäivä. Illalla menimme kaikki yhdessä katsomaan KalPan peliä.  Vaikka keskiviikkona koulussa oli uhkatilanne, pääsimme lähtemään kävelemään Neulaniemen majalle. Kun olimme selviytyneet perille, söimme lounasta. Iltapäivällä saunoimme, kävimme uimassa avannossa ja pelasimme korttia. Illalla pidimme pienen diskon.


Torsataina oli penkkarit ja saksalaiset saivat kokeilla pullan leipomista.Perjantaina oli vanhojen tanssit, ja saksalaiset ihmettelivät pukuloistoa. Viikonlopun vietimme omien perheiden kanssa, niinkuin kaikki halusivat. Sunnuntai-illan vietimme taas leffaillan parissa.

Maanantaina menimme kaikki yhdessä laskettelemaan Kasurilaan, ja hyvin näytti kaikilla laskettelu sujuvan.Tiistai oli viimeinen koulupäivä. Kävimme aamulla Kuopio-hallilla pelaamassa jalkapalloa ja koululla oli vielä läksiäisjuhlat, jossa katselimme kuvia ja videoita, ja söimme herkkuja. Keskiviikkoaamuna saksalaiset vieraamme lähtivät takaisin Saksaan, ja koulupäivä meni haikeissa tunnelmissa.