perjantai 12. marraskuuta 2010

7.-luokkalaisten musiikkipolku

Teksti: Anna Parkkinen 7d ja Viola Pasanen 7d
Kuva: Vesa Vainikainen

Raja Pinnalla

Minna Canthin koulun 7.-luokkalaiset osallistuivat kaupungin musiikkipolkuun perjantaina 5. marraskuuta Musiikkikeskuksella. He kävivät seuraamassa kaupunginorkesterin Raja Pinnalla -konsertin kenraaliharjoituksia. Kapellimestarina toimi Atso Almila.

Raja Pinnalla -konsertissa kaksi suomalaisen rockmusiikin kiintotähteä - Timo Rautiainen ja Jarkko Martikainen - esittivät omia biisejään sinfoniaorkesterin säestyksellä.

Viime vuonna Rautiaisella ja Martikaisella oli Jyväskylässä samantapainen konsertti, ja myös silloin Atso Almila oli kapellimestarina. Almilalle tuli idea, että saman voisi toteuttaa uudestaan Kuopiossa Kuopion kaupunginorkesterin kanssa.

Timo Rautiainen ja Jarkko Martikainen toimittajiemme Violan ja Annan ympärillä
Kenraaliharjoituksen jälkeen kävimme haastattelemassa Timo Rautiaista ja Jarkko Martikaista.
- Illan konsertin tavoitteena on tietenkin hyvä suoritus. Ei siinä voi vaikuttaa kuin vain omaan suoritukseen. Tämä konsertti on tosi erilainen kuin meillä yleensä. Kappaleen sävyt tulee paljon laajempana esille tällaisen orkesterin kanssa. Pitää toivoa, että yleisö viihtyy ja pitää konsertista, Rautiainen kertoi.

-Tietenkin me valittiin kappaleet, jotka ovat itselle tärkeitä. Jotkut kappaleet ovat saaneet inspiraatiota joistain tv-dokumenteista ja runoista, tai sitten me vaan valitsimme biisit, jotka kuulostaisivat hyviltä orkesterin soittamana, Martikainen kertoi.

Musiikkipolku on tarkoitettu kaikille Kuopion 7.-luokkalaisille. Tarkoituksena on että kaikki pääsisivät tutustumaan esim. kaupunginorkesterin toimintaan. Musiikkipolku kuuluu Kuopion kaupungin koululaitoksen erilaisiin kulttuuripolkuihin. Sitä on järjestetty 3-4 vuotta.

Jarkon kotisivut

Timon kotisivut

Kuopion kaupunginorkesterin kotisivut