perjantai 12. marraskuuta 2010

Elokuvaohjaaja vieraana ruotsin tunnilla

Teksti: Jenna Räsänen 7b

Lisa Siwe vieraili 7B:n ruotsin tunnilla

Kaikki koulumme seiskaluokat kävivät katsomassa perjantaina 24.syyskuuta Kuvakukossa ruotsalaisen Lisa Siwen ohjaaman elokuvan Kattona tähtitaivas (I taket lyser stjärnorna). Elokuva kertoo 13-vuotiaasta Jenna-tytöstä, jonka äiti sairastaa syöpää. Alussa Jenna on kiltti tyttö, mutta äidin sairauden pahetessa hän alkaa ottaa hieman koviksen roolia. Tänä aikana Jenna tutustuu myös luokan suosituimpaan tyttöön, joka vastoin odotuksia ei olekaan pinnallinen pissis, vaan fiksu ja hyvä ystävä, joka huolehtii Jennasta.

Lisa Siwe (http://vilimit.kuopio.fi/vieraat)
Kattona tähtitaivas -elokuvan ohjaaja Lisa Siwe tuli vierailemaan koulullamme elokuvapäivää seuraavana maanantaina. Hän oli ollut viikonlopun Kuopiossa Vilimit-elokuvatapahtuman vieraana ja halusi käydä myös jollakin koululla näyttäytymässä. Hän tuli Minariin 7b-luokan tunnille ja kertoi meille, millaista elokuvaohjaajan työ on ja miten hän oli siihen työhön päätynyt.

Lisa Siwen tie elokuvaohjaajaksi on ollut pitkä ja mutkikas. Hän on tiennyt 17-vuotiaasta asti, mihin työhön haluaa, ja nyt hän on tehnyt ensimmäisen elokuvansa. Elokuvan tekeminen kesti monta vuotta, kun piti etsiä näyttelijät ja kuvauspaikat. Lisa kierteli kouluilla pitämässä koe-esiintymisiä ja näin sai elokuvaan nuoret näyttelijät. Jännittävää Lisasta oli ollut se, että kuka suostuisi esittämään Jennan äitiä ja leikkaamaan hiuksensa elokuvaan. Tämäkin ongelma ratkesi, kun Annika Hallin tuli elokuvaan mukaan.

Juuri nyt Lisa ei ohjaa mitään elokuvaa, mutta on mukana tekemässä tv-sarjaa. Hän haluaa ohjata vielä elokuvia, sillä tämä työ on hänen kauan kuroteltu unelmansa.

Kuopion Vilimit