perjantai 12. marraskuuta 2010

Who Cares -poliisitilaisuus

Teksti: Tiina-Liisa Hämäläinen 9e
Kuvat: Elisa Taattola 9e

Poliisit talossa ja ulkona

Tiistaina 9.11. kouluumme tuli kaksi poliisia, Eero Wetzell ja Jonna Kiiskinen, kertomaan ammatistaan, sen tärkeydestä ja siitä, mitä kaikkea siihen kuuluu. Saliin astuessamme huomasimme sen olevan koristeltu useammilla valoilla ja sermeillä. Useassa luki teksti: Who Cares. Moni alkoikin heti miettiä, mitä iskulause tarkoittaa.


Eero Wetzell aloitti puheensa kertomalla, keitä he olivat ja mistä tulleet, vaikka kaikki sen pystyivät jo yhdestä pienestä asiasta näkemään: univormun rintaan kiinnitetystä logosta tietenkin.

Hän jatkoi esittelemällä kuvia poliisien jokapäiväisestä työstä laittaen samalla musiikkia taustalle. Näimme tekniikoita, koirapoliiseja, poliisikoirien kouluttajia, venepoliiseja, moottoripyörillä liikkuvia poliiseja ja monia muita heidän työhönsä kuuluvia asioita.

Sitten Wetsell siirtyi sujuvasti käsittelemään koulutusta. - Tällä hetkellä vielä koulun penkillä oleva Jonna toimii nuorempana konstaapelina, mutta saa siitä jo palkkaa. Siinä on miettimistä, kun koko koulutuksen ajan on palkoitettu, vaikka alkuun päivärahalla, tuumasi Eero Wetsell. Seuraavaksi hän jatkoi siitä, mitä kaikkea poliisilta vaaditaan ja kuinka heidän tehtävänsä on valvoa yhteiskuntaa. Valvominen on poliisin velvollisuus.

Esityksen loppupuolella Eero Wetzell esitti meille kuvia ja kertoi tarinoita siitä, kuinka voi olla niin pienestä kiinni, selviääkö vai ei. Hän muistutti liikennesäännöistä ja sanoi vielä muutaman sanan kiusaamisesta. - Pelkkä tönäisy on jo lain rikkomus.

Tilaisuuden lopuksi tuli KYSistä lääkäri Sakari Kainulainen kertomaan, miten hän näkee kallon murtumia, jotka johtuvat pelkästään siitä, että on kaatunut suorilta jaloin lattialle. - Ei se pitkä pudotus, vaan se äkkitörmäys, hän huomautti. -Ethän sinäkään juokse päin seinää, älä siis tee sitä mopollakaan. Aivan lopuksi hän muistutti kypärän tärkeydestä liikenteessä.

http://whocares.fi/