perjantai 12. marraskuuta 2010

Niiralan päiväkodin vierailu eläinluontopolulla

Teksti ja kuvat: Ulla-Riitta Uotinen

Pieniä vieraita biologian siivessä

Kaksi päiväkotiryhmää sai 30.9.2010 kutsun eläinluontopolulle Ulliksen biologian luokkaan tutustumaan metsiemme ja järviemme eläimiin. Vierailu oli yksi koulumme lahjoista 60 vuotta juhlineelle Niiralan päiväkodille.
Ensimmäinen ryhmä oli 25 eskarilaista hoitajineen. Hauska ja jännittynyt ryhmä saapui parijonossa biologian luokkaan silmät innosta kirkkaina.


Olin ryhmitellyt eläimet kahteen ryhmään, metsän ja järviemme ekosysteemeihin. Vuoronperään eskarilaiset pääsivät katselemaan ja jopa silittämään eläimiä. Paljon kysymyksiä sinkoili ilmaan. Siilin elämä herätti eräällä pojalla lähtemättomän oivalluksen "isona minusta tulee autoinsinööri ja suunnittelen auton, joka tunnistaa siilit, ettei ne jää autojen alle!"

Ryhmästä suurin osa oli poikia, jotka löysivät lopuksi kivikokoelmani ja sitäkös ei meinannut loppua tulla. Pikku geologit saivat yhden malminäyterasian lahjaksi mukaansa niin voivat tutkia kiviä.

Lopuksi kokoonnuttiin istumaan ja luuranko "ajeli" luokkaan. Ilmeet muuttui jännittyneeksi, kun päsi luurankoa tervehtimään.Muistoksi vierailusta lapset saivat eläinkortin.


Puheensorinan myötä eka ryhmä palasi päiväkotiin, missä seuraava ryhmä jo odotteli vierailulle tuloa. Neljä-viisivuotiaiden ryhmä vieraili samanlaisen ohjelman merkeissä. Eniten kysymyksiä herätti miten eläimet olivat kuolleet ja mitä niiden sisällä on?

Kiitoksena vierailusta sain kuulla laulun VIISI VARISTA istui langalla!