perjantai 12. marraskuuta 2010

Samppa Lajunen vieraili koulullamme

Teksti ja kuvat: Elisa Taattola 9e

"Kaikilla on lahjoja"

Samppa Lajunen kävi koulullamme 26. elokuuta kertomassa hiukan itsestään, elämästään ja urastaan. Vierailullaan hän kertoi myös Zest-hankkeesta ja korosti sitä, että kaikilla ihmisillä on lahjoja, ne pitää vain jokaisen löytää itsestään.
"Kaikki ihmiset ovat arvokkaita!" Samppa Lajunen korosti.
Samppa syntyi Lieksassa pienessä kylässä ja aloitti hiihtämisen isänsä kanssa melkein heti kun oppi kävelemään. Hiukan vanhempana, kun hiihtäminen sujui jo ilman isän apua, hän saattoi hiihtää päivässä n. 6km. Mäkihypyn hän aloitti n. 9-vuotiaana.

Samppa on olympiavoittaja yhdistetyssä. Hän voitti kolme olympiakultaa Salt Lake Cityn olympialaisissa vuonna 2002, yhdistetyn maailman cupin kahdesti vuosina 1997 ja 2000 sekä joukkuemaailmanmestaruuden Ramsaussa vuonna 1999. Hänet valittiin vuoden urheilijaksi vuonna 2002. Lajunen päätti urheilu-uransa kauteen 2003-2004.

Urheilu-uransa jälkeen Samppa Lajunen on valmistunut taloustieteen maisteriksi ja siitä sitten päätynyt yrittäjäksi.Tällä hetkellä hän on yrittäjä ja kiertää kouluilla kertomassa Zest-hankkeen julkkisedustajana lahjakkuudesta.

Sampan sanomisia minarilaisille:
-Jos joku asia ei onnistu, niin pää pystyyn ja uudestaan yrittämään.
-Kaikki tarvitsevat muita ihmisiä.
-Kaikilla on lahjoja.

Huvitus-toimituksen Henriikka ja Elisa tapasivat Sampan. Tilaisuuden juonsi Jussi Jauhiainen.