perjantai 12. marraskuuta 2010

Suomen paras kuoro esiintyi

Teksti ja video: Tiina-Liisa Hämäläinen 9e

Kuopion nuorisokuoro hurmasi Minarin

Keskiviikkona 1.9.2010 Minna Canthin koulun yläaste kokoontui saliin kuulemaan musiikkia, tarkemmin sanoen laulua, joka vangitsi koko yleisön, täyttäen samalla koko salin voimakkuudellaan. Kuopion nuorisokuoro, joka tunnetaan yleisesti ympäri koko Suomen maan voitettuaan ohjelmassa Suomen Paras Kuoro, oli tullut esiintymään kouluumme.

Tämä nuorisokuoro, josta moni on käynyt koulumme musiikkiluokan ja siirtynyt harrastamaan musiikkia kuorossa, on erilainen kuin yleensä käsitämme kuorot. Se ei tullut laulamaan virsiä, vaan kappaleita, joita kuka tahansa voi kuulla radiosta, sekä vielä plussana kaksi joikua. Yleisö katseli, kun he lauloivat kappaleen toisensa jälkeen muuttaen silloin tällöin asetelmiaan korostaakseen laulajien äänten eroja, sovittaakseen komppanjaa kasaan tai kertoakseen tarinaa.Selkeästi yksi esityksen mieleenpainuvimpia kohtia oli sovitettu potpuri muutamista Leevi And The Leavingsin lauluista. Hurmaava piirre esityksessä oli myöskin yhteen sopivat vaatteet ja tanssiliikkeet.

Esiintyjien lopetettua heitä siivittivät raikuvat ablodit, jotka he todella ansaitsivat laulettuaan meille melkein tunnin ajan kappaleita. Kyselin vielä tunnelmia esiintyjiltä heidän jo juostessa omaan opinahjoonsa. Ne olivat hyvät.