maanantai 21. helmikuuta 2011

Elokuva-arvostelu uusimmasta Potterista

Teksti: Sofia Kröger ja Susanna Hyartt 8a

"Viihdyttävä ja intensiivinen kokemus"

Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 1


Kuva: Warner Bros
K-11
Kesto: 2h 26min
Finnkino Star, Kuopio
17.11.2010 klo
.20.30
Ohjaaja: David Yates
Pääosissa: Daniel Radcliffe, Emma Watson ja Rupert Grint
4/5

(Varoitus: sisältää vähäisiä juonipaljastuksia)
Keskiviikkoilta pimenee, kun astelemme Finnkinon Star-teatteriin. Kun popcornit on ostettu ja liput kaivettu esiin, pääsemme istumaan paikoillemme (jotka ovat muuten aika loistavat). Jännityksestä kihisten odotamme elokuvan alkua. Mainokset hurahtavat nopeasti läpi Harry Potter-aiheisen keskustelun parissa. Sali pimenee, ja yleisössä kuuluu kohahdus: Nyt se alkaa.

Elokuva ylitti kaikki odotuksemme. Se oli loistavasti toteutettu ja mukaili aiempia elokuvia paremmin kirjan tapahtumakulkua. Kriitikot ottivatkin elokuvasarjan toiseksi viimeisen osan vastaan paljon paremmin kuin aiemmat kirjasarjasta ilmestyneet elokuvat.

Elokuvassa Harry, Ron ja Hermione jättävät Tylypahkan taikakoulun lähteäkseen metsästämään Voldemortin sielunpalasia, joiden tuhoaminen on ainoa keino tappaa Voldemort. Matka ei kuitenkaan ole helppo, ja sen varrella kolmikko kohtaa toinen toistaan odottamattomampia vaaroja. Myös ystävyys joutuu koetukselle vaaran vaaniessa joka puolella.

Elokuvan hyviä puolia olivat ainakin hyvin saavutettu synkkä tunnelma ja mainiot näyttelijäsuoritukset. Pituudesta huolimatta elokuva ei ollut lainkaan pitkäveteinen, vaan piti otteessaan alusta loppuun. Arveluttamaan jäi, oliko elokuva yhtä selkeä niille ihmisille, jotka eivät ole lukeneet kyseistä kirjaa. Myös se, että elokuva päätettiin tehdä kahdessa osassa, saattaa sekavoittaa asiaa.
Kaiken kaikkiaan elokuva oli viihdyttävä ja intensiivinen kokemus, joka lämmitti vannoutuneiden Harry Potter -fanien sydämiä. Suosittelemme tätä elokuvaa kaikille, jotka vähänkään pitävät fantasiasta.