maanantai 21. helmikuuta 2011

Kasit teatteripolulla

Teksti ja kuvat: Jenna Räsänen 7b ja Henriikka Asikainen 8cd

Ilmaisun iloa!


Minarin 8.-luokkalaisille järjestettiin tänä syksynä teatteripolkua kahteen eri otteeseen: ensin lokakuussa seurattiin näytelmäharjoituksia kaupunginteatterissa ja sitten marras- ja joulukuussa tehtiin ilmaisuharjoituksia kolmen kaksoistunnin ajan ilmaisuopettaja Anni Marinin johdolla.

Huvituksen toimitus oli katselemassa 8CD:n teatteripolkua toisen opetuskerran aikana ja selvitti samalla, ”mikä meininki oli”.


Alkuun lämmiteltiin pelillä, jossa opittiin tuntemaan toiset ja keskittymään hommiin. Sen jälkeen jatkettiin pelillä, jossa otettiin katsekontakteja ja sanottiin aina oma nimi. Sitten peli rupesi vaikeutumaan: piti sanoa maan nimi ja oma nimi. Jos sanoi väärin, peli alkoi alusta.


Seuraavana vuorossa oli peli, jossa piti valita henkilö, jota seurasi ja henkilö, jota yritti vältellä. Pelin idea oli se, että kukaan ei tietäisi, mitä he olisivat toisille.

Sen jälkeen pelattiin hedelmäsalaattia, eli yksi meni keskelle ja muille otettiin tuoli. Keskellä olija sanoi, mistä pitää ja jos muut pitivät samasta, he nousivat ylös ja yrittivät etsiä uuden paikan. Se, jolle paikka ei riittänyt, jäi keskelle. Ja peli alkoi alusta. Sitten jaettiin ryhmät ja niissä ruvettiin esittämään kortissa lukevia asioita. Muut ryhmäläiset yrittivät arvata, mitä toinen esitti.


Sen jälkeen samassa ryhmässä piti tehdä kolmen kuvan sarja ja esittää se muille. Aiheena oli kateus.
Sen jälkeen jaettiin parit ja esitettiin korteissa lukevia tekstejä, kuten ”häpeät mahan murinaasi” tai ”syötät toista”. Lopuksi tehtiin vielä parin kanssa esitys yhdestä lapusta.