maanantai 21. helmikuuta 2011

Tervetuloa lukemaan uusinta Huvitusta!

Valintojen edessä

Kevään eduskuntavaalit lähestyvät. Turuilla ja toreilla tapahtuva vaalityö on kuumimmillaan. Ehdokkaat jalkautuvat kansan pariin ja "lupaavat", "haluavat nostaa esiin", "puolustavat" sekä "ajavat aidosti asiaansa". Kansa kuuntelee ehdokkaita ja tekee huhtikuussa valinnat.

Helmikuun lopussa puolestaan ratkeaa, kuka on Suomen suosituin sketsihahmo. Onko se vilpittömän sympaattinen Munamies vai melko paljon firmansa piikkiin pistavä Harjakainen? Kansa katselee suoria lähetyksiä ja päättää tämänkin asian.

Myös koulumme 9.-luokkalaiset ovat - ja ovat jo olleet - valintojen edessä. Heidän on pitänyt viime aikoina miettiä jatko-opintojaan. Syksyllä ja nyt keväällä on opinto-ohjauksen tunneilla vieraillut edustajia eri opinahjoista kertomassa heille opiskelumahdollisuuksista. Näistä esittelijöistä toimituksemme teki juttua vaihto-oppilaasta, joka antoi vinkkejä vieraan kielen ja kulttuurin opiskelusta.

Valitsemaan ovat joutuneet koulumme 7.-luokkalaisetkin. He ovat päättäneet, millaisia lyhyitä ja pitkiä valinnaisaineita ottavat tuleville vuosille. Näistä valinnoista voimme myös lukea tästä Huvituksen numerosta.

"Elämäsi tarkoitus ei ole Sinun päätettävissäsi, mutta sen suunta on", on joku viisas joskus todennut. Tehkäämme siis jokainen viisaita valintoja!


Koko toimituskunnan puolesta

Virva Eskelinen
päätoimittaja
äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori