maanantai 21. helmikuuta 2011

Taitaja9 -alkukarsinnat Kuopiossa

Teksti ja video: Tiina-Liisa Hämäläinen 9e

Taitoa löytyy

Taitaja-kisat ovat perinteinen Kuopion yhdeksäsluokkalaisille järjestettävä kilpailu, jossa kilpaillaan ja näytetään käytännöntaitoja aikarajan kanssa. Joukkueet muodostuvat kolmen oppilaan ryhmistä ja tapahtuma ei ole pakollinen. Oppilaat muodostavat itse joukkueensa ja parhaimmat tulokset saavutetaan tiedon, taidon ja nokkeluuden avulla. Hyvä yhteishenki joukkueen sisällä on myös ratkaiseva.

Tänä vuonna koulustamme osallistui yllättävän paljon oppilaita kyseiseen kilpailuun. Oppilaat olivat itse valinneet ryhmänsä ja nimensä joten tässä he nyt ovat:

Vertti Huuskonen 9d, Aleksi Pentikäinen 9b ja Anni Vauhkonen 9a
~~~Kyröskosken pärske

Jaakko Koivisto 9a, Sofia Stoilov 9a ja Emma Viitanen 9a
~~~ Kuviokellujat

Aleksi Nissi 9a, Emma Valtola 9a ja Anna Pekurinen 9a
~~~Nissi ja tytöt

Mikko Haatainen 9a, Benjamin Oksanen 9a ja Iida Käsnänen 9a
~~~Speed Kings

Paula Kammonen 9b, Sara Tanskanen 9b ja Joonas Töyräs 9c
~~~Äteritsiputeritsipuolilautatsibaari

Päivämme alkoi pakkasen kipristellessä neniämme, kun saavuimme paikalle aamulla yhdeksän aikoja, 23. marraskuuta. Siirryimme auditorioon, jossa oppilaat ohjattiin ryhmissä työskentelyryhmiin, joita oli valvomassa aina yksi tai kaksi opasta. Kuhunkin työskentelyryhmään kuului 4-5 joukkuetta, ja opas oli koko päivän ajan sama.


Seuraavaksi meidät johdatettiin työpisteisiin, joiden sisältö vaihteli ammatti-alan mukaan. Esimerkiksi kauneus-alan tehtävänä oli koota palapeli, kun taas auto-alan tehtävänä oli etsiä auton sulakerasiasta viallinen jarruvalojen sulake. Ääripäitä siis käytiin, kun neljän minuutin aikana täytyi koota putkia tai nimetä kymmenen eri makaronilajiketta.

Kilpailun loppuessa meidät kutsuttiin takaisin auditorioon, jossa voittajat kerrottiin. Ylpeydeksemme koko kilpailusta jatkoon päässeistä kolmesta joukkueesta kaksi tuli meidän koulustamme. Onnittelut siis joukkueille, jotka sijoittuivat ensimmäiseksi ja kolmanneksi seuraavassa järjestyksessä: Äteritsiputeritsipuolilautatsibaari ja Kyröskosken pärske.

Taitaja9-sivut