maanantai 21. helmikuuta 2011

Välituntiliikuntaa!

Teksti: Minttu Määttänen 9d
Kuva:Sara Tanskanen 9b

Jenna järkkää liikuntaa välituntien ratoksi

Minarissa on tänä lukuvuonna ollut mahdollisuus säännölliseen välituntiliikuntaan. Joka tiistai ja torstai on koulun ala-aulassa voinut esimerkiksi tanssia tanssimatolla. Huvitus-lehti haastatteli yhtä aktiivista liikuntatuokioiden vetäjää, välituntiohjaaja eli välkkäri Jenna Gröniä 9a-luokalta.

Kerro välkkärin työstä?
Välkkärin työ on monipuolista. Hommiin kuuluu esimerkiksi tanssimattopelin ja Wiin vetäminen koululla ja sitten muuitakin hommia koulun ulkopuolella. Keväisin pyritään pitämään aina tietyillä välitunneilla ulkovälkkiä ja siihen meillä on kaksi laatikkoa, jotka on täynnä koripalloja, hyppynaruja, jalkapalloja ja kaikkea muuta kivaa. Koulun ulkopuolisia juttuja on nyt ollut esim. Terve Kuopio -päivänä polkuautojen ajamisen ohjaus liikennepuistossa ja ala-asteikäisten liikuntapolkutapahtuman vetäminen Kuopiohallissa.

Miten päädyit välkkäriksi?
Välkkäriksi päädyin aika nopeiden käännösten kautta:D, jos sen nyt noin voi sanoa. Yksi kaunis päivä, kun olin vielä seiskaluokkalainen, luokan sihteeri tuli luokkaan ja kertoi, että olisi tämmöinen välkkärikoulutusjuttu tulossa ja että ketkä sinne haluaisi. Kovin paljoa siitä ei kerrottu, mutta kuulosti niin mukavalta, että päätin lähteä mukaan. Seurasi kolmen tunnin koulutus, jossa pelattiin kaikkia pelejä ja suunniteltiin uusia pelejä. Mietittiin, miten hyvä ohjaaja toimii jne. Koulutus oli kouluaikana ja tykkäsin kovasti!

Jenna Grön 9a
Millaista työ on?
No välkkärin työ on mukavaa, mutta kuitenkin vaativaa. Työhön pitää panostaa, koska jos ohjaaja on silleen evvk, niin eipä siinä hirveästi muutkaan innostu. Keston pituus riippuu ja roikkuu aika paljon siitä, mikä tehtävä on kyseessä ja miten laaja se on. Lyhyimmät hommat taitaa olla nuita välituntien pitoja ja pisimmät kestävät yleensä koko koulupäivän ajan ja ne ovat yleensä Kuopiohallilla.

Mitä hyötyä välkkärin työstä omasta mielestäsi on?
No en nyt tiiä, voiko niitä sanoa "hyödyiksi", mutta pääsee aina välillä tekemään sellaisia erilaisia hommia, joista tulee hyvä mieli. Saa vastuuta ja kaikkea mukavalla tavalla. Ei sitä oikein silleen voi kuvailla, mutta minä ainakin tykkään paljon välkkärin hommasta!:

Entä haittoja?
Haittoja hmm.... enpä nyt oikein muita haittoja nää, kun että välillä joutuu olemaan poissa tunneilta, jolloin saattaa jäädä jälkeen.

Voiko kuka vain osallistua toimintaan?
No ei nyt ehkä ihan kuka vain, mutta jos on kiinnostunut vähänkään liikunnasta ja sen ohjaamisesta, niin kannattaa lähteä mukaan.

Oletko ollut tyytyväinen ohjeisiin/välkkärin työhön opastukseen?
Jos tarkoitat, että oliko koulutus tavallaan pätevä tai silleen, niin vaikka koulutus oli lyhyt, aika riitti hyvin asioiden ymmärtämiseen. Nämä erilliset ohjeet riippuen aina siitä mikä homma olisi tiedossa, ovat aina olleet lyhyet mutta hyvin ytimekkäät! Tykkään! :)