maanantai 21. helmikuuta 2011

Kysytään-palsta: koulun lämmitys ja 8CD

Teksti: Henriikka Asikainen 8cd ja Jenna Räsänen 7b

Mistä on oikein kysymys?

Lehdessämme alkaa ilmestyä uusi palsta, jossa etsitään vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Koulun ala-aulassa on Huvituksen postilaatikko, johon voit laittaa kysymyksiä. Me lehdessä yritämme löytää henkilön, joka osaisi vastata niihin. Laatikkoon voit laittaa kysymysten lisäksi juttuvinkkejä ja palautetta jutuista.

Ensimmäiset mieltä pohdituttaneet kysymykset esitimme koulumme rehtorille sekä vahtimestarille.

Miten koulumme lämmitys ja lukitus toimii, vahtimestari Hannu Okkola?

"Koulussamme lämpö on kaukolämpöä, joka tulee lähes kaikkiin kouluihin, myös meidän kouluun, Torikadulta. Se on kuumaa vettä, joka kulkee putkia pitkin pattereihin ja sieltä takaisin lämmitysjärjestelmään ja takaisin tänne, eli vesi kiertää. Torikadulta toimii lämmityksen lisäksi myös koulumme lukitus ja ilmastointi. Koulullamme vahtimestari vain huolehtii, että esimerkiksi lukitus on mahdollista, ettei ovien välissä ole mitään ja ovien on mahdollista mennä lukkoon."


Miksi 8CD eikä 8E, rehtori Risto Ikäheimo?

"Koulumme sai lisäresursseja luokkien pienentämiseen. 8 C:llä ja 8 D:llä oli jo seiskalla ollut yhteinen ryhmä, josta oli helppo tehdä uusi luokka. Koulu ei tiennyt, onko luokkaa jatkossa mahdollista pitää, joten siitä tuli 8CD. Yhdeksännen luokan alkaessa CD on helpompi palauttaa tarvittaessa C:ksi ja D:ksi."