maanantai 21. helmikuuta 2011

Seiskojen valinnaisainevalintoja

Teksti ja kuvat: Viola Pasanen 7d

Valintojen aika

Tähän aikaan vuodesta jokainen 7.-luokkalainen on jo valinnaisainevalintansa tehnyt. Mahdollisuuksia on paljon, ja joillekin valinta saattoi olla paljon vaikeampi kuin toisille. Jokaisella on kuitenkin omat perustelunsa valinnoilleen. Siksi päätin ottaa selvää, mitä meidän koulun nykyiset seiskat ovat valinneet.

Ennen sitä kävin haastattelemassa koulumme opinto-ohjaajaa Anna Päivistä.
- Tänä vuonna suosituimmat pitkät valinnaisaineet olivat kotitalous, tyttöjen liikunta ja poikien liikunta. Vähiten oltiin valittu tekstiiliä, ranskaa ja kuvista. Lyhyistä taas suosituimmat olivat ilmaisutaito ja musiikki. Tekstiiliä ja teknistä oli valittu vähiten, Päivinen kertoo.

1. Mitä valitsit?
2. Miksi?

Janiina Hynönen, 7c
1. Pitkiksi valitsin kotsan, liikan ja ranskan. Lyhyenä otin ilmaisutaidon.
2. Otin kotsan, koska pidän ruoanlaitosta. Ja liikunnan, koska se on hauskaa. Ranskaa mulla on ollukin jo neljänneltä luokasta asti. Mä luulen, että ilmaisutaitokin voi olla hauskaa.


Marika Montonen, 7a
1. Koska mä oon musiikkiluokalla, voin ottaa vaan yhen pitkän valinnaisen. Valitsin kotitalouden. Lyhyt me voidaan valita vasta ysille.
2. Uskon että, siitä on hyötyä kun vaikka muuttaa omaan asuntoon, osaa sitten tehdä ainakin ruokaa.
Janne Huopio, 7a
1. Otin liikan.
2. Olisin tavallaan halunnut ottaa kotsan, mutta kun kaikki kaverit valitsi liikunnan, niin mäkin sit otin sen.Maiju Räsänen, 7d
1. Pitkiksi saksan, kotsan ja ilmaisutaidon ja lyhyeksi musiikin.
2. Koska ne vaan tuntuivat järkeviltä.