keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Hieno tuotto taksvärkissä

Teksti: Venla Väänänen 7a ja Ella Jokelainen 7a

Rahoja srilankalaiseen lastenkotiin

Koulussamme pidettiin taksvärkkipäivä 11. marraskuuta, ja päivän tuotto meni tänä vuonna oppilaskunnan valitsemaan kohteeseen Sri Lankaan, Ruth-kotiin. Tuotoksi tuli huimat 3470 euroa! Oppilaat olivat päivän esim. kotona siivoamassa ja saivat siitä "palkkaa", jonka toivat kouluun.Ruth-koti on suomalaisten ylläpitämä lastenkoti. Se on perustettu vuonna 1989 ja siellä on tällä hetkellä 45 orpoa tyttöä ja poikaa. He ovat iältään 3-18 -vuotiaita. Lastenkoti antaa lapsille ja nuorille perusturvan, terveydenhoidon ja koulutuksen ammattiin asti.

Sri Lankassa käytännön työt tekevät paikallinen henkilökunta, mutta yritystä johtaa Suomessa vapaaehtoisvoimin toimiva Ruth-koti ry. Suomalaiset voivat osallistua toimintaan liittymällä kummiksi. He pyrkivät saamaan noin viisi kummia lasta kohden. Suurimmalla osasta lapsia ei ole yhtään omaista, joten kummeista tulee heille tärkeitä.

Ruth-koti julkaisee Suomessa neljästi vuodessa Uutisia Ruth-kodista -nimistä lehteä. Lehti kertoo lasten kodin asukkaista ja elämästä.
Linkit: