keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Torsti poistui keskuudestamme

Teksti ja kuvat: Virva Eskelinen

Torsti lähti, Kyllikki tilalle

Minna Canthin koulun ja lukion pitkäaikainen palvelija, kopiokone Torsti Samuel poistui käytöstä torstaina 8. joulukuuta. Torstia oli purkamassa ja lähettämässä kierrätykseen Canon Oy:n henkilökunnan edustajien lisäksi koulumme rehtorit sekä joukko opettajia.

Äidinkielen lehtori Minna Miettinen hyvästeli Torstin.

- Torsti sairasteli viime vuosina paljon, ja ensiapujoukkoja jouduttiin kutsumaan lähes viikoittain paikalle, kertoo yläkoulun rehtori Risto Ikäheimo syyksi koneen poistoon.

Vuonna 2004 taloon tullut Torsti ennätti suoltaa paperi- ja kalvomuotoisia tehtäviä lukuisalle oppilassukupolvelle. - Sen vuotuinen tulostusmäärä oli noin 328 000 kopiota. Päivittäin sillä otettiin noin 1800 kopiota, Ikäheimo kertoo.

Historian havinaa.
Koska koulu ei nykypäivänä tule toimeen ilman Torstin kaltaista palvelijaa, oli lähtöön varauduttu etukäteen. Uusi, tekniikaltaan modernimpi ja hinnaltaan noin 10 000 euroa maksanut laite asennettiin saman tien Torstin paikalle.

- Tästä tulee Kyllikki, koska tänään vietetään Kyllikin päivää, kertoo lukion historian ja yhteiskuntaopin lehtori Riitta Renvall. - Ja koska tänään on myös Sibeliuksen päivä, koneen etunimeksi laitetaan Aino, Renvall lisää.

Rehtori Risto Ikäheimo kiinnitti Aino Kyllikin kastetodistuksen kopiohuoneen seinälle.
Kanslisti Tuija Föhr ja lukion englannin lehtori Katri Silvasti testasivat uutta Kyllikkiä.
Aino Kyllikki on kopiolaite, jolla saa kopioinnin lisäksi skannattua. Siihen voi myös tulostaa suoraan luokkien koneilta. Toivomme Aino Kyllikille lukuisia toimivia päiviä!